fbpx
eetbaar-groen
Groei & Bloei Deventer

Organisator

Groei & Bloei Deventer
Website
https://deventer.groei.nl/
Meer info

Locatie

Kulturhus Diepenveen
Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen

Meer info

Meer info

Datum

donderdag 02 dec
Verlopen!

Kosten

€5,00

Lezing “De eetbare tuin”

In de lezing met als thema ‘De eetbare tuin’, laat de kweker Cor van Gelderen van de PlantenTuin Esveld in Boskoop zien, dat een siertuin en een tuin vol eetbare planten elkaar niet uitsluiten.
Voor de hand liggende maar ook ongewone planten worden aan u voorgesteld. Hij zal prachtige tuinplanten tonen die ook een smakelijke kant hebben, zoals de PawPaw, de augurkenstruik, de pittige Chinese peperstruik of de appelbes.

Hij laat in de lezing niet alleen de planten zien, maar zal ook vertellen wat er eetbaar aan is. Tuingebruik, plantencombinaties, snoei en verzorging het komt allemaal aan bod.
Als wintergroene haag de keukenlaurier aanplanten? In Nederland zijn er, voor ons klimaat goed winterharde selecties te koop, waarvan de bladeren in stoofpotten prima smaken.

Cranberries zijn niet alleen lekker als compote met kerst, maar bovendien erg aardige bodem-bedekkers. Kortom de tuin door een smakelijke bril gezien.

PlantenTuin Esveld heeft zich gespecialiseerd in het kweken van ongewone tuinplanten. De kwekerij is dan ook een schatkamer voor tuinliefhebbers.

Toegang voor leden is gratis, niet-leden € 5,00


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE