fbpx

Energietoeslag aanvragen

Datum

maandag 11 apr
Verlopen!

Energietoeslag aanvragen

Gemeente Deventer

Organisator

Gemeente Deventer
Telefoon
14 0570
Email
https://www.deventer.nl/

Meer info

Aanvragen
Categorie

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Voor mensen met een laag inkomen is er daarom extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag van € 800,-. De energietoeslag valt onder bijzondere bijstand.

Waarvoor is de energietoeslag?

De energietoeslag is voor het betalen van de hogere energierekening. U kunt dit geld 1x keer krijgen van de Gemeente Deventer. Heeft u dit jaar (nog) geen hogere energierekening? Ook dan kunt u recht hebben op de energietoeslag. U kunt het geld dan opzij zetten en gebruiken voor het betalen van de jaarafrekening.

Energietoeslag aanvragen

Wij kennen niet iedereen met een laag inkomen. Daardoor kunnen we niet aan iedereen met een laag inkomen de toeslag vanzelf betalen. Als u de toeslag niet vanzelf krijgt, kunt u deze aanvragen.

U moet de toeslag zelf aanvragen als:

  • U heeft een inkomen tot 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.
  • U ontvangt alleen AOW en heeft geen recht op aanvullend pensioen.
  • U bent zelfstandige en u heeft een laag inkomen.

Noot van de redactie: kunt u mensen uit Deventer die hiervoor in aanmerking komen, wijs ze hier hierop of help ze de aanvraag te doen.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE