fbpx
babyboom_in_handen

Gratis babybomen actiedagen in Deventer en Olst

Babybomenactiedagen starten eind oktober, bomenredders gezocht door De Ulebelt

 

Vanaf eind oktober zijn er Babybomenactiedagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van De Ulebelt.

In oktober en november zijn Babyboom-oogstdagen en boomdeeldagen om aan mee te doen als vrijwilliger. Een dagje ‘aarden’ waarbij je ook nog wat opsteekt over boomsoorten herkennen in het najaar. Het is mogelijk om aan een hele dag mee te doen of een halve dag. Voor iedereen die een hele dag komt helpen, is er een vegetarische lunch. De dag wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers. De bomenredders mogen na afloop ook een boompje (of meer) meenemen.

babyboom vrouw man 1

Babyboompjes Babyboompjes zijn jonge boompjes, oftewel zaailingen. De boompjes staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. Daarom worden de boompjes uitgegraven en naar De Ulebelt gebracht. Daar worden ze opgehaald door tuinbezitters en terreineigenaren. Zo krijgen ze een nieuwe plek om op te groeien. De boompjes zijn gratis maar een gift is zeer welkom.

 

Agenda babymomenacties:

  • zaterdag 29 oktober – Oogsten in Deventer
  • vrijdag 4 november – Oogsten in Deventer (Brinkgreven)
  • zaterdag 5 november – Boomdeeldag op De Ulebelt
  • vrijdag 11 november – Oogsten in Olst
  • vrijdag 18 november – Oogsten in Deventer en omgeving
  • zaterdag 19 november – Boomdeeldag op De Ulebelt

Aanmelding

Kijk op www.Ulebelt.nl/babybomenactie voor meer info en aanmelding. Aanmelders krijgen een mail met praktische info. Wie een gratis boompje of meer wil ophalen op De Ulebelt, kan zich ook aanmelden via deze website.

Groene Karavaan

De babybomenactie wordt georganiseerd door de Ulebelt, De Groene Loper Deventer, in samenwerking met Dimence Groep en andere organisaties. De actie wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. De acties vallen binnen De Groene Karavaan Salland: van 29 oktober tot en met 12 november vinden er groene activiteiten plaats in Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. De Groene Karavaan trekt de komende maanden door Overijssel. Met dit festival willen verschillende organisaties verenigd onder de vlag ‘Natuur voor Elkaar’ met de inwoners van de provincie onze omgeving nóg groener maken en de biodiversiteit vergroten.

Vragen of ideeën? Wie een vraag heeft of een goed idee om nog meer babybomen te redden, mailt aan: groeneloper@ulebelt.nl.

Datum

zaterdag 29 okt - zaterdag 19 nov
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Meer info

Aanmelden

Locatie

Ulebelt
Duikerstraat 15, 7425 AT Deventer
Website
https://www.ulebelt.nl/
Categorie
Ulebelt

Organisator

Ulebelt
Telefoon
(0570) 65 34 37
Email
info@ulebelt.nl
Website
https://www.ulebelt.nl/

Andere organisatoren

Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
info@dcdeventer.nl
Website
https://www.dcdeventer.nl
Aanmelden
Open op wo. t/m za. van 11:00 - 17:00 uur

Grote Kerkhof 1
7411 KT Deventer

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE