fbpx
groen schoolplein
Natuur voor Elkaar

Organisator

Natuur voor Elkaar
Website
https://www.natuurvoorelkaar.nl/
Aanmelden
Categorie

Meer info

Aanmelden

Datum

woensdag 09 jun

Tijd

14:00 - 17:00

Kosten

Gratis

Fietsexcursie Groene Schoolpleinen Deventer

Ben je werkzaam op een basisschool in Overijssel en wil jij graag eens zien en ervaren hoe een aangelegd groen schoolplein er uitziet? Ga dan mee op fietsexcursie langs diverse groene schoolpleinen op 9 juni a.s. in Deventer. Op 23 juni (Enschede) of in september kun je ook met ons meefietsen. De plaatsen waar we dan gaan fietsen zijn nog onder voorbehoud, maar we zorgen voor een goede verdeling over de provincie. De fietsexcursies gaan alleen door als de corona-maatregelen het toelaten.

Programma

We bezoeken 4 groene schoolpleinen onder begeleiding van een ontwerper en procesbegeleider van groene schoolpleinen. Ook leerkrachten komen aan het woord.
Bij elke school krijg je een toelichting op het ontwerp, kun je het plein bekijken en is er ruimte om vragen te stellen.

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Wat zijn de belangrijkste stappen die zijn gezet bij het realiseren van een groen plein?
* Hoe kan het plein gebruikt worden voor lessen en andere educatieve activiteiten?
* Wat zijn tips & tricks om rekening mee te houden bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud?
* Hoe zijn vrijwilligers en ouders betrokken bij de plannen, de aanleg en het onderhoud?

Waarom organiseren wij deze fietsexcursie?

Alle schoolpleinen van Overijssel groener in 2025! Dat is de ambitie van Natuur voor Elkaar, onderdeel van provincie Overijssel. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel delen deze ambitie en helpen toewerken naar zo veel mogelijk groene schoolpleinen. Met elkaar inspireren en enthousiasmeren wij scholen om hun plein te vergroenen, en bieden een helpende hand in het proces. Met de fietsexcursie willen wij je inspireren en informeren om ook op je eigen school aan de slag te gaan of verder te gaan met de aanleg van een groen schoolplein.

Meer informatie over Groene schoolpleinen vind je op de website van Natuur voor Elkaar.
Heb je vragen, bijvoorbeeld over het proces om tot een groen plein te komen, over het educatief gebruik of over de subsidiemogelijkheden? Stel ze via groeneschoolpleinen@ivn.nl.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE