fbpx
schaarse grondstoffen

Hoe trotseren we de afhankelijkheid van grondstoffen binnen de energietransitie?

Changing our ways

Dit jaar zoomen we in op de eindigheid van grondstoffen: Energie produceren met groene technologieën, zoals zon en wind, vergt veel schaarse grondstoffen. Hoe gaan we aan dit dilemma het hoofd bieden binnen de energietransitie?

Op maar liefst 4 plekken is er tijdens The Future of Us ‘Changing our ways” iets moois, prikkelends of inspirerends beleven!

1.           Hoofdpodium BLUE

Hier vindt de aftrap van The Future of Us plaats. Net zoals de afgelopen jaren neemt energieke dagvoorzitter Raymond Reesink ons mee in het algemene programma en begeleidt het dynamische programma van podium Blue. Onder meer keynote spreker Guillaume Pitron (Engelstalig) en de uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs & de Ambitieprijs hebben hier een prominente, mooie plek. Dit programma wordt tevens opgenomen, zodat je naderhand nog eens kunt terugkijken.

2.           Podium PINK

Pink is het tweede podium boordevol interessante sprekers, tafelgesprekken en workshops. Dit jaar onder begeleiding van dagvoorzitter Marlies Claasen. Met flair, humor en kennis zorgt Marlies bij dit podium niet alleen dat de inhoud tot zijn recht komt, maar dat ook jij als deelnemer kunt meedoen of meediscussiëren en alles hoort over nieuwe ontwikkelingen. Dit podium is voor een deel Engelstalig.

3.           Inspiratieplein

De naam zegt het al; een plek om geïnspireerd te worden, nieuwe innovaties te zien en te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Het zal je verbazen wat Oost-Nederland ons allemaal te bieden heeft op het gebied van circulaire economie en energietransitie! Kom hier beleven!

4.           Podium GREEN

Wat is een festival zonder creativiteit? In het gehele programma is dat natuurlijk terug te vinden, maar op podium Pink laten kunstenaars zien en horen wat kunst en de transitie circulair of op energie met elkaar gelijk hebben, of juist niet, of hoe deze beter verenigd kunnen worden. Ook gaan we gedurende deze middag aan de slag met ‘afval’ en in gesprek met professionals hoe dit ‘afval’ omgezet kan worden naar goud; waardevolle grondstoffen die een nieuw leven beginnen en passen in een volgende keten.

Over The Future of Us

Kom ook en stap in onze online tijdmachine. Terug in de tijd gaan we zeker niet, we kijken vooruit. Hoe ziet onze toekomst eruit? Onze economie draait op volle toeren, alles is circulair, energie wordt duurzaam opgewekt en innovaties reiken tot in de hemel. Wat zeggen we? Innovaties reiken veel verder, tot in het heelal.

Dit zijn geen zweverige voorspellingen of glazen bollen: er wordt al volop gewerkt aan deze zonnige toekomst. Dit is het moment om te ervaren waar we al toe in staat zijn en om mee te dromen met wat er nog staat te gebeuren.

 

 


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Datum

donderdag 06 okt
Verlopen!

Tijd

15:00 - 18:30

Meer info

Meer info

Locatie

Industriepark Kleefse Waard
Categorie
the future of us

Organisator

the future of us
Website
https://www.thefutureofus.nl/
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE