fbpx
natuurinclusief-bouwen

Excursie Natuur in de Stad, Natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen is niet het bouwen van de toekomst, maar het bouwen van nu. Vanuit het programma Natuur voor Elkaar – Natuur in de Stad willen we de leefbaarheid in onze steden en dorpen vergroten. Niet alleen voor mensen, maar ook voor planten en dieren. Een gezonde, natuurinclusieve woonomgeving, waar ruimte is voor mens, plant en dier. Daarom nodigen we je uit om 3 juni met ons op excursie te gaan om natuurinclusieve inspiratie op te doen.

We beginnen en eindigen op het station van Deventer en brengen vervolgens een bezoek aan twee prachtige voorbeelden van natuurinclusieve woonwijken; EVA Lanxmeer in Culemborg en Kerckebosch in Zeist. Afwisselend zullen bewoners en experts informatie delen en inspireren over het onderwerp.

Aanmelden
Er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Wij horen graag of je deel wilt nemen aan deze excursie. Meld je aan door een email te sturen aan: info@hetoversticht.nl 

Achtergrond
We hebben veel nieuwe woningen nodig en werken hard aan maatregelen om klimaateffecten te bestrijden. Mensen hebben een gezonde leefomgeving nodig. Tel daar nog bij op dat alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen beschermde dieren zijn en we weten wat ons te doen staat. Door nieuw- en verbouwprojecten in de provincie Overijssel uit te voeren met natuurinclusieve maatregelen helpen we mens en dier. Natuurinclusief bouwen kan al rekenen op grote belangstelling bij een aantal koplopers. Wij zien het als onze uitdaging om gemeenten, ontwikkelaars, bouwers en inwoners van Overijssel uit te dagen om met natuurinclusief bouwen aan de slag te gaan. Zo kunnen we van onze leefomgeving een gezonde en natuurlijke omgeving maken voor iedereen. Dit doen we met een jaarlijks congres Natuurlijk! voor alle professionals op het gebied van natuurinclusief bouwen en -wonen én door het organiseren van inspirerende en leerzame bijeenkomsten voor de Community of Practice die we in Overijssel hebben opgebouwd.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

vrijdag 03 jun
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Meer info

Meer info

Locatie

Station Deventer
Natuur voor Elkaar

Organisator

Natuur voor Elkaar
Website
https://www.natuurvoorelkaar.nl/
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE