fbpx

In het Duurzaamheidscentrum kunnen leerlingen en studenten terecht voor informatie op alle gebieden rondom duurzaamheid. Het is leerzaam en GRATIS.

Leerkrachten van alle scholen in Deventer en omgeving zijn van harte welkom om met hun klassen een bezoek te brengen aan ons centrum. In het centrum is aandacht voor een duurzame samenleving. We bieden informatie over verschillende aspecten van verduurzaming: energietransitie, koopgedrag en afval, voedingsmiddelen, mobiliteit, de waterkringloop en onze biodiversiteit. We leggen de nadruk op wat je zelf kunt doen op deze verschillende gebieden en willen iedereen animeren om zelf ook een steentje bij te dragen. Ook als jullie buiten onze openingstijden langs willen komen is dat in overleg mogelijk. 

Ontdekken in het DC


Het Duurzaamheidscentrum Deventer is er om te informeren, maar vooral ook om aan te sporen tot actie. Dat hoeft niet groot of ingewikkeld te zijn, elke stap telt en dat geldt zeker ook voor scholieren. Het liefst zien we dat leerlingen en studenten naar huis gaan met een concreet idee om een stap te zetten. 

Het vergroten van de bewustwording over duurzaamheid begint immers bij jongeren. 

Het centrum als leslokaal

Ben je docent of leeraar en wil je het thema duurzaamheid met je leerlingen bespreken? Probeer dan eens een duurzame les uit in ons Duurzaamheidscentrum. Zelf bieden wij in het centrum geen lessen aan. Maar uiteraard denken we graag met jullie mee. Stuur ons een bericht met je vraag en we komen graag met jullie in gesprek. Vaak wordt door scholen (leerkracht, de leerlingen of studenten) zelf een opdracht geformuleerd waarmee zij aan de slag gaan in het Duurzaamheidscentrum. Soms hebben we leuke activiteiten waar scholieren aan mee kunnen doen in het kader van duurzaam onderwijs. 

Er zijn altijd geschoolde voorlichters in het Duurzaamheidscentrum die kunnen helpen en aanwijzingen kunnen geven. Wil je als leerkracht het centrum bezoeken met je klas, dan kun je via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Je krijgt dan snel bericht van één van onze medewerkers.

Duurzaamheid in het voortgezet onderwijs

Kinderen hebben de toekomst nog voor zich, en wij nodigen alle leerlingen van het voortgezet onderwijs uit om die toekomst mee vorm te geven! 🌟

Bij ons Duurzaamheidscentrum ontdekken jullie de kracht van duurzame innovatie en hoe kleine acties een groot verschil kunnen maken. Onze fascinerende exposities, boeiende workshops en gepassioneerde gidsen brengen jullie op een avontuurlijke reis naar een groenere wereld.

Kom en laat je inspireren, want samen kunnen we een betere toekomst bouwen. Het begint hier, bij het Duurzaamheidscentrum, waar jullie de kans krijgen om echte verandering te creëren. 🌎💚

Duurzaamheid voor basisscholen

🧒👧 Voor basisschoolkinderen is ons centrum een ware schatkist vol fascinerende ervaringen. Ze kunnen hier op ontdekkingsreis gaan en leren op een speelse en boeiende manier. Bovendien bieden we een speciale speurtocht aan die hun nieuwsgierigheid prikkelt terwijl ze meer te weten komen over duurzaamheid. Ook hebben we een miniatuur escape huis waar de kids lekker zoet mee zijn

Duurzaamheid wordt hier een avontuur, en wie weet, misschien ontdekken ze de passie om onze planeet te beschermen voor de toekomstige generaties!

Breng de kids mee naar het Duurzaamheidscentrum Deventer en laat ze de wereld van duurzaamheid verkennen op een speelse en educatieve manier. Samen bouwen we aan een groenere toekomst! 🌍🌱🌟

Educatie en scholing

Stel hieronder je vraag. Je wordt dan teruggebeld of je vraag wordt via de mail beantwoord. Uiteraard kun je ook langskomen in het centrum. 

Kom bij ons langs in het Duurzaamheidscentrum

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE