fbpx

Educatie voor leerlingen en studenten

In het Duurzaamheidscentrum kunnen leerlingen en studenten terecht voor kennisoverdracht en educatie. Het is leerzaam en GRATIS.

Leerkrachten van alle basisscholen in Deventer en omgeving en ook van het voortgezet onderwijs zijn welkom om met hun klassen een bezoek te brengen aan ons centrum. In het centrum is aandacht voor een duurzame samenleving. We bieden informatie over verschillende aspecten van verduurzaming: energietransitie, koopgedrag en afval, voedingsmiddelen, mobiliteit, de waterkringloop en onze biodiversiteit. De nadruk ligt op wat je op deze verschillende gebieden zelf kunt doen om een steentje bij te dragen. Ook als jullie buiten onze openingstijden langs willen komen is dat in overleg mogelijk. 

Duurzaam aan de slag met jongeren

Het Duurzaamheidscentrum Deventer is er om te informeren, maar vooral ook om aan te sporen tot actie. Dat hoeft niet groot of ingewikkeld te zijn, elke stap telt en dat geldt zeker ook voor scholieren. Het liefst zien we dat leerlingen en studenten naar huis gaan met een concreet idee om een stap te zetten. 

Het vergroten van de bewustwording over duurzaamheid begint immers bij jongeren. 

Wij bieden in het centrum zelf geen lessen aan. We vragen van de scholen om (door de leerkracht, de leerlingen of studenten) een opdracht te formuleren waarmee zij aan de slag gaan in het Duurzaamheidscentrum.

Er zijn altijd geschoolde voorlichters in het Duurzaamheidscentrum die kunnen helpen en aanwijzingen kunnen geven. Wil je als leerkracht het centrum bezoeken met je klas, dan kun je via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Je krijgt dan snel van één van onze medewerkers bericht.

Educatie voor scholen en instellingen

Stel hieronder je vraag. Je wordt dan teruggebeld of je vraag wordt via de mail beantwoord. Uiteraard kun je ook langskomen in het centrum. 

Kom bij ons langs in het Duurzaamheidscentrum

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE