fbpx

Monumenten

informatiemarkt verduurzamen

Voor wie?

Omdat je eigenaar bent van één van de ruim 1500 rijks-en gemeentelijke monumenten in gemeente Deventer, nodigen we je van harte uit voor een informatiemarkt over de verduurzaming van monumenten in Deventer.

De markt wordt, in opdracht van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal, georganiseerd door de Ulebelt en in samenwerking met gemeente Deventer en het Duurzaamheidscentrum. Deventer Verhaal is onder andere organisator van Open Monumentendag Deventer.

Programma

Diverse partijen zoals aannemers, bouwfysici, architecten, schilders, glaszetters en financiers, allen met expertise op het gebied van erfgoed, zullen op deze markt aanwezig zijn om je van informatie voorzien. Ook gemeente Deventer is aanwezig als vraagbaak voor het vergunningentraject. De energiecoaches van Deventer Energie kunnen direct een afspraak inplannen voor een huisbezoek en een eerste scan van uw pand, ook prettig voor doe-het-zelvers. En voor kwesties rond groene daken, regenwaterafkoppeling, geveltuinen en vergroenen van uw terrein kan de Ulebelt je verder helpen.

Datum, tijd en locatie

Datum: vrijdag 9 september 2022
Tijd: 16:00 – 20:00 uur

Aanmelden voor de informatiemarkt over verduurzamen van monumenten

Open Monumentendag

Deze informatiemarkt is tevens de aftrap van Open Monumentendag Deventer 2022 met ‘duurzaamheid’ als thema. Op zaterdag 10 en 11 september zijn ruim 40 monumenten opengesteld voor publiek.

Tentoonstelling in het Duurzaamheidscentrum

De hele maand oktober heeft het Duurzaamheidscentrum in het gemeentehuis een reizende tentoonstelling van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in haar expositie, speciaal voor monumenteneigenaren.

expositie verduurzamen monumenten

Lezing - het verduurzamen van monumenten

Tom Temmink, erfgoedcoach en bouwkundig ingenieur bij het Oversticht, geeft een lezing  wat erbij komt kijken om een monument te verduurzamen. De lezing is speciaal gericht op eigenaren van een monument.

Datum, tijd en locatie

Datum: donderdag 13 oktober 2022
Tijd: 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19.15)

Op de hoogte blijven?

Tijdens deze maand organiseren we meerdere activiteiten, zoals spreekuren en lezingen. Meld je nu aan, dan word je als eerste op de hoogte gebracht gehouden over deze activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van monumenten, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Deventer Verhaal.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE