fbpx

Webinar: Isolatiemethoden, voor- en nadelen, (gras)daken en vloeropbouw

Datum

vrijdag 19 jun
Verlopen!

Tijd

Inloggen op Zoom vanaf 14.00u
14:30 - 16:30

Webinar: Isolatiemethoden, voor- en nadelen, (gras)daken en vloeropbouw

Eco dorpen netwerk

Organisator

Eco dorpen netwerk
Email
[email protected]
Website
http://ecodorpennetwerk.nl/

Meer info

Inschrijven

Kosten

zie omschrijving
Categorie

Het Eco Dorpen Netwerk organiseert 4 inspirerende online webinars via Zoom van 19 – 21 juni 2020. Het thema is ‘off grid leven’. Bouwmaterialen, energie-opslag, water winnen, afvalverwerking. Eén van de thema’s is isolatiemethoden, voor- en nadelen, (gras)daken en vloeropbouw.

De volgende sprekers komen aan bod:
Thomas Pynenburg – Groene bouwmaterialen

Met zijn bedrijf Groene Bouwmaterialen is Thomas dé specialist op het gebied van bouwmaterialen en isolatie. Hij deelt zijn expertise met veel enthousiasme en grote kennis van zaken, ook vanuit zijn eigen ervaring van meebouwen met talrijke ecologische bouwprojecten. 

Paul Scheltema  – Ten Boer – grasdaken en dakisolatie
Ik ben Paul Scheltema en ben bijna klaar met het bouwen van mijn grotendeels ronde strobalenhuisje. Het dak is gebouwd volgens de zefdragende methode d.w.z. dat er geen ondersteuning van het dak nodig is. Ik behandel de verschillende lagen waarmee het dak is opgebouwd. Hetzelfde met de lagen op het dak die nodig zijn voor de beplanting.

Ad Vlems – Ecodorp Boekel – unieke fundering en vloerisolatie
Ecodorp Boekel heeft een nieuwe en interessante oplossing voor de vloerisolatie en opbouw uitgedacht.
De prefabmuren van de woningen worden gemaakt van kalk/hennep, de vloerverwarming in beton van geopolymeer op glasschuim. De warmte wordt  opgeslagen in een innovatieve en unieke basaltaccu.

Rens Borgers –  Ecobouw Salland – kalkhennep
Ik ben met mijn bedrijf Ecobouw Salland een pionier op het gebied van ecologisch bouwen met ruim dertig
jaar ervaring in
 restauraties en renovaties. Ik heb me onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deel met veel passie en energie mijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen.

De kosten voor de webinars zijn voor leden € 5,- per webinar. € 15,- voor het hele weekend. Voor niet-leden respectievelijk € 7,50 en € 25,-. Je kunt lid worden voor € 10,- per jaar. Maakt het bedrag over op IBAN: NL84 TRIO 0390 9127 94 t.n.v. Stg. EcodorpenNetwerk onder vermelding van ‘webinar(s) 1, 2, 3 of 4’.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE