fbpx

BLOG

Wil je op de hoogte blijven van duurzame activiteiten in Deventer en omgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

marloesvanschaijk

De reis naar een duurzaam leven van Marloes

Marloes is vegetariër. “Het idee dat iemand een dier voor mij moet doden voor mijn eten vond ik verschrikkelijk.” “Sinds mijn 21e ben ik vegetariër. Maar ook daarvoor was ik al bezig met minder vlees eten en duurzamere keuzes maken. Ooit begonnen omdat het zielig is voor de dieren, maar nu speelt ook de impact … De reis naar een duurzaam leven van Marloes Lees meer »

Leerlingen in het Duurzaamheidscentrum

Bezoek van 60 leerlingen Eligt Lyceum Zutphen

Afgelopen woensdag kwamen 60 leerlingen van het Eligant Lyceum uit Zutphen (13-14 jr) in groepjes van 15, tijdens hun driedaagse schoolreis naar Deventer en omgeving, langs bij Duurzaamheidscentrum. Ondanks alle vermoeidheid 🙂 (fietsen, kamperen, zwemmen) hadden ze volop aandacht voor de presentatie en voor het verhaal over klimaatverandering, biodiversiteit en de andere thema’s door onze … Bezoek van 60 leerlingen Eligt Lyceum Zutphen Lees meer »

voorlichter duurzaamheidscentrum

Top drie snelle energiebesparingstips

De tips van Hans voor snel energie besparen In het Duurzaamheidscentrum is duurzaamheid tastbaar. Je ziet wat er mogelijk is, wat je zelf kunt doen, de materialen voelen, vragen stellen. Voor bezoekers met weinig tijd heeft Hans altijd een top drie van tips voor energie besparen: maatregelen die weinig kosten, direct resultaat geven en eenvoudig te … Top drie snelle energiebesparingstips Lees meer »

rondleiding tijdens infoavond over energiebesparing

‘Volgende stap voor energiebesparing wordt vloerisolatie’

Op woensdagavond 23 februari verzorgde het Duurzaamheidscentrum de eerste van vier informatieavonden over energiebesparing. Allerlei maatregelen kwamen aan bad, van eenvoudig en gratis, tot forse aanpassingen van het huis. Bij één van de volgende informatieavonden aanwezig zijn? Dat kan, meld je daarvoor aan via de knop hieronder. ‘Een leuke, leerzame avond’, aldus Antoinette van de Meent, … ‘Volgende stap voor energiebesparing wordt vloerisolatie’ Lees meer »

infoavond energiebesparing

Gratis en praktisch: infoavonden over energiebesparing

Het Duurzaamheidscentrum organiseert komende weken weer gratis infoavonden over energiebesparing. De eerste twee zijn op woensdag 23 februari en woensdag 9 maart. Wil je geld besparen? Meld je hier aan! “Veel mensen maken zich grote zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij … Gratis en praktisch: infoavonden over energiebesparing Lees meer »

energiebesparing tips

Weg met de energiearmoe: daarvoor is energie besparen van belang

In sommige wijken van Deventer leeft meer dan 10% van de inwoners in energiearmoede. Dat betekent dat zij hoge energiekosten hebben tegenover een laag inkomen. Ze wonen vaak in een huis dat niet goed is geïsoleerd. Tegelijk kunnen veel mensen niet hun hele huis isoleren en verduurzamen. Omdat ze het huren, of omdat ze er … Weg met de energiearmoe: daarvoor is energie besparen van belang Lees meer »

diner duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow

Urgenda loopt deze weken door Nederland op weg naar Schotland, op weg naar de grote klimaattop van de Verenigde Naties die van 1 tot 12 november plaatsvindt in Glasgow. Op de route vanuit Raalte naar Deventer van de Climate Miles hebben Marjan Minnesma, directeur Urgenda, en medelopers ons Duurzaamheidscentrum bezocht. De sportievelingen werden niet alleen … Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow Lees meer »

climatemiles2

Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda

Op vrijdag 15 oktober ontvangt het Duurzaamheidscentrum Deventer de wandelaars van Urgenda, op hun tocht van de Groningse Eemhaven naar de klimaattop in Glasgow. Het doel van deze wandeling is om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en een oproep tot snellere maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Wie mee wil lopen is welkom. Op … Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda Lees meer »

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE