fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer

BLOG

Wil je op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen in Deventer en omgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

diner duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow

Urgenda loopt deze weken door Nederland op weg naar Schotland, op weg naar de grote klimaattop van de Verenigde Naties die van 1 tot 12 november plaatsvindt in Glasgow. Op de route vanuit Raalte naar Deventer hebben Marjan Minnesma, directeur Urgenda, en medelopers ons Duurzaamheidscentrum bezocht. De sportievelingen werden niet alleen vergezeld door onze eigen … Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow Lees verder »

climatemiles2

Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda

Op vrijdag 15 oktober ontvangt het Duurzaamheidscentrum Deventer de wandelaars van Urgenda, op hun tocht van de Groningse Eemhaven naar de klimaattop in Glasgow. Het doel van deze wandeling is om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en een oproep tot snellere maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Wie mee wil lopen is welkom. Op … Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda Lees verder »

2109163279dcd sfw rosanne

Activiteiten duurzame modeweek Deventer

Deze week, van 23 tot 29 september is in Nederland de Dutch Sustainable Fashion week. Mode, maar dan duurzaam. Het Duurzaamheidscentrum Deventer schenkt hier aandacht aan met een mini-expositie, een workshop en verschillende online video’s. De Sustainable Fashion week vraagt aandacht voor duurzame mode. Vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum hebben hierover een mini-expositie georganiseerd. De etalage … Activiteiten duurzame modeweek Deventer Lees verder »

2108282949klimaatforum 2

Succesvol eerste klimaatforum Deventer: praktisch en optimistisch

Afgelopen zaterdag was het zover: het eerste Klimaatforum in Deventer vond plaats in de Lebuinuskerk, georganiseerd door het Duurzaamheidscentrum. Met het klimaat aan de slag, maar dan praktisch, optimistisch en met humor. Met honderd deelnemers, het maximaal toegestane aantal, was het eerste Klimaatforum goed bezocht. Het even wennen, zo voor het eerst met zovelen bij … Succesvol eerste klimaatforum Deventer: praktisch en optimistisch Lees verder »

Maartje organiseert het Klimaatforum Deventer 1

Maartje over het klimaatprobleem: ‘Als je alleen maar hoort dat de wereld vergaat, dan haak je af’

Artikel gepubliceerd door indeBuurt Deventer. Als het in het nieuws over het klimaat gaat, is het vrijwel altijd negatief. Daar is Maartje van Hooft (53) helemaal klaar mee. ”Het gaat alleen maar over het probleem, niet over de oplossing.” Als vrijwilliger van het Duurzaamheidscentrum Deventer organiseert ze op 28 augustus het Klimaatforum. ”We praten over oplossingen waar … Maartje over het klimaatprobleem: ‘Als je alleen maar hoort dat de wereld vergaat, dan haak je af’ Lees verder »

2107011653dcd leonardversnel

Het wordt steeds makkelijker om de volgende stap te zetten

‘Ik ben lid van het duurzaamheidsteam Zandweerd, een heel actieve club van bewoners uit de wijk. Zo hebben we een informatiemarkt in de wijk georganiseerd over het warmtenet voor Zandweerd. De eerste fase is gestart, voor de nieuwbouw op de oude ijsbaan, en de bedoeling is om het grootste deel van Zandweerd-Noord aan te sluiten.Ik … Het wordt steeds makkelijker om de volgende stap te zetten Lees verder »

2106111478dcd cmur

Ga eens langs bij je kropje sla!

“Ik was vanmorgen de eerste aardbeien en peultjes aan het plukken in mijn moestuin. Ik voel me dan zo rijk! Elke avond loop ik een rondje door mijn tuin, om te zien wat er gegroeid is. Dat er uit zo’n zaadje zo’n plant kan groeien, dat vind ik altijd weer een wonder. Wat is er … Ga eens langs bij je kropje sla! Lees verder »

Met uitstellen bereik je niets

Met uitstellen bereik je niets

“Puur omdat ik van het gas af wilde en voor het klimaat. Daarom hebben we gekozen voor een warmtepomp als verwarming. Je kunt wel blijven uitstellen en afwachten, maar we moeten uiteindelijk toch van het gas af. Met uitstellen, bereik je niets. Je kunt maar beter gewoon doorpakken. En je krijgt er nu nog een … Met uitstellen bereik je niets Lees verder »

2103260491rpostma

Lentekriebels en opruimdrift

Het is lente. De voorjaarsbollen staan volop in bloei en we krijgen zin om in de tuin aan de slag te gaan. Jeukende handen om struiken te snoeien, blad te ruimen en staketsels af te knippen. Wij zijn geneigd om alles kaal te knippen, schoon te vegen en weg te gooien in de groene container. Maar … Lentekriebels en opruimdrift Lees verder »

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE