Duurzaamheidscentrum Deventer

Blog

tochtsluis

“Schat, ik ben thuis!”

Als energiecoach en voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum krijgen we vaak vragen over buitendeuren, tocht en kou. Mijn oplossing? Denk eens aan een tochtsluis voor de buitendeur!

Infraroodpaneel

Thuiswerkplek? Hang een infraroodpaneel op!

Wat mij in deze corona-tijd opvalt, is dat veel mensen een thuiswerkplek hebben ingericht op één van de slaapkamers. Alleen, om die warm te stoken, moet ook de hele woonkamer de hele dag warm gestookt worden, want daar zit de thermostaat. Dat kost onnodig veel gas en dus geld.

Peter Alkemade

Met de deur in huis

Ik val maar direct met de deur in huis! Want over de voordeur ontvangen wij de meeste vragen: ze trekken krom, ze tochten … Wat kun je daaraan doen?

Wereldbol Duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum weer open – ook online

Het Deventer Duuzaamheidscentrum, in het stadhuis op het Grote Kerkhof, sluit tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen. ‘Zodra het verantwoord is, gaan we weer open’, ‘Maar ook nu kun je vragen over duurzaamheid aan ons blijven stellen: via onze website.’

Jos Pierey in het Duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum Deventer telt af naar opening

Nog een paar dagen en dan opent het Duurzaamheidscentrum in Deventer de deuren voor bezoekers. Het centrum moet bezoekers vanaf aanstaande zaterdag de weg wijzen naar manieren om klimaatverandering tegen te gaan.