fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer

BLOG

Wil je op de hoogte blijven van duurzame activiteiten in Deventer en omgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Leerlingen in het Duurzaamheidscentrum

Bezoek van 60 leerlingen Eligt Lyceum Zutphen

Afgelopen woensdag kwamen 60 leerlingen van het Eligant Lyceum uit Zutphen (13-14 jr) in groepjes van 15, tijdens hun driedaagse schoolreis naar Deventer en omgeving, langs bij Duurzaamheidscentrum. Ondanks alle vermoeidheid 🙂 (fietsen, kamperen, zwemmen) hadden ze volop aandacht voor de presentatie en voor het verhaal over klimaatverandering, biodiversiteit en de andere thema’s door onze … Bezoek van 60 leerlingen Eligt Lyceum Zutphen Lees verder »

voorlichter duurzaamheidscentrum

Top drie snelle energiebesparingstips

De tips van Hans voor snel energie besparen In het Duurzaamheidscentrum is duurzaamheid tastbaar. Je ziet wat er mogelijk is, wat je zelf kunt doen, de materialen voelen, vragen stellen. Voor bezoekers met weinig tijd heeft Hans altijd een top drie van tips voor energie besparen: maatregelen die weinig kosten, direct resultaat geven en eenvoudig te … Top drie snelle energiebesparingstips Lees verder »

rondleiding tijdens infoavond over energiebesparing

‘Volgende stap voor energiebesparing wordt vloerisolatie’

Op woensdagavond 23 februari verzorgde het Duurzaamheidscentrum de eerste van vier informatieavonden over energiebesparing. Allerlei maatregelen kwamen aan bad, van eenvoudig en gratis, tot forse aanpassingen van het huis. Bij één van de volgende informatieavonden aanwezig zijn? Dat kan, meld je daarvoor aan via de knop hieronder. ‘Een leuke, leerzame avond’, aldus Antoinette van de Meent, … ‘Volgende stap voor energiebesparing wordt vloerisolatie’ Lees verder »

infoavond energiebesparing

Gratis en praktisch: infoavonden over energiebesparing

Het Duurzaamheidscentrum organiseert komende weken weer gratis infoavonden over energiebesparing. De eerste twee zijn op woensdag 23 februari en woensdag 9 maart. Wil je geld besparen? Meld je hier aan! “Veel mensen maken zich grote zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij … Gratis en praktisch: infoavonden over energiebesparing Lees verder »

energiebesparing tips

Weg met de energiearmoe: daarvoor is energie besparen van belang

In sommige wijken van Deventer leeft meer dan 10% van de inwoners in energiearmoede. Dat betekent dat zij hoge energiekosten hebben tegenover een laag inkomen. Ze wonen vaak in een huis dat niet goed is geïsoleerd. Tegelijk kunnen veel mensen niet hun hele huis isoleren en verduurzamen. Omdat ze het huren, of omdat ze er … Weg met de energiearmoe: daarvoor is energie besparen van belang Lees verder »

diner duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow

Urgenda loopt deze weken door Nederland op weg naar Schotland, op weg naar de grote klimaattop van de Verenigde Naties die van 1 tot 12 november plaatsvindt in Glasgow. Op de route vanuit Raalte naar Deventer van de Climate Miles hebben Marjan Minnesma, directeur Urgenda, en medelopers ons Duurzaamheidscentrum bezocht. De sportievelingen werden niet alleen … Duurzaamheidscentrum tussenstop voor Climate Miles op weg naar Glasgow Lees verder »

climatemiles2

Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda

Op vrijdag 15 oktober ontvangt het Duurzaamheidscentrum Deventer de wandelaars van Urgenda, op hun tocht van de Groningse Eemhaven naar de klimaattop in Glasgow. Het doel van deze wandeling is om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en een oproep tot snellere maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Wie mee wil lopen is welkom. Op … Loop mee met de klimaatwandeling van Urgenda Lees verder »

2109163279dcd sfw rosanne

Activiteiten duurzame modeweek Deventer

Deze week, van 23 tot 29 september is in Nederland de Dutch Sustainable Fashion week. Mode, maar dan duurzaam. Het Duurzaamheidscentrum Deventer schenkt hier aandacht aan met een mini-expositie, een workshop en verschillende online video’s. De Sustainable Fashion week vraagt aandacht voor duurzame mode. Vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum hebben hierover een mini-expositie georganiseerd. De etalage … Activiteiten duurzame modeweek Deventer Lees verder »

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE