fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer

BLOG

Wil je op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen in Deventer en omgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Succesvol eerste klimaatforum Deventer: praktisch en optimistisch

Afgelopen zaterdag was het zover: het eerste Klimaatforum in Deventer vond plaats in de Lebuinuskerk, georganiseerd door het Duurzaamheidscentrum. Met het klimaat aan de slag, maar dan praktisch, optimistisch en met humor. Met honderd deelnemers, het maximaal toegestane aantal, was het eerste Klimaatforum goed bezocht. Het even wennen, zo voor het eerst met zovelen bij … Succesvol eerste klimaatforum Deventer: praktisch en optimistisch Lees verder »

Maartje over het klimaatprobleem: ‘Als je alleen maar hoort dat de wereld vergaat, dan haak je af’

Artikel gepubliceerd door indeBuurt Deventer. Als het in het nieuws over het klimaat gaat, is het vrijwel altijd negatief. Daar is Maartje van Hooft (53) helemaal klaar mee. ”Het gaat alleen maar over het probleem, niet over de oplossing.” Als vrijwilliger van het Duurzaamheidscentrum Deventer organiseert ze op 28 augustus het Klimaatforum. ”We praten over oplossingen waar … Maartje over het klimaatprobleem: ‘Als je alleen maar hoort dat de wereld vergaat, dan haak je af’ Lees verder »

Het wordt steeds makkelijker om de volgende stap te zetten

‘Ik ben lid van het duurzaamheidsteam Zandweerd, een heel actieve club van bewoners uit de wijk. Zo hebben we een informatiemarkt in de wijk georganiseerd over het warmtenet voor Zandweerd. De eerste fase is gestart, voor de nieuwbouw op de oude ijsbaan, en de bedoeling is om het grootste deel van Zandweerd-Noord aan te sluiten.Ik … Het wordt steeds makkelijker om de volgende stap te zetten Lees verder »

Ga eens langs bij je kropje sla!

“Ik was vanmorgen de eerste aardbeien en peultjes aan het plukken in mijn moestuin. Ik voel me dan zo rijk! Elke avond loop ik een rondje door mijn tuin, om te zien wat er gegroeid is. Dat er uit zo’n zaadje zo’n plant kan groeien, dat vind ik altijd weer een wonder. Wat is er … Ga eens langs bij je kropje sla! Lees verder »

Met uitstellen bereik je niets

Met uitstellen bereik je niets

“Puur omdat ik van het gas af wilde en voor het klimaat. Daarom hebben we gekozen voor een warmtepomp als verwarming. Je kunt wel blijven uitstellen en afwachten, maar we moeten uiteindelijk toch van het gas af. Met uitstellen, bereik je niets. Je kunt maar beter gewoon doorpakken. En je krijgt er nu nog een … Met uitstellen bereik je niets Lees verder »

Lentekriebels en opruimdrift

Het is lente. De voorjaarsbollen staan volop in bloei en we krijgen zin om in de tuin aan de slag te gaan. Jeukende handen om struiken te snoeien, blad te ruimen en staketsels af te knippen. Wij zijn geneigd om alles kaal te knippen, schoon te vegen en weg te gooien in de groene container. Maar … Lentekriebels en opruimdrift Lees verder »

Wil jij duurzamer wonen? Elke stap telt!

Meer comfort én een lagere energierekening? Duurzamer wonen is bereikbaar voor iedereen. Duurzaamheidscentrum Deventer en Rabobank Salland helpen je stap voor stap op weg. Wat je allemaal kunt doen om duurzamer te wonen? De lijst maatregelen lijkt bijna oneindig. Laat je niet afschrikken: verduurzamen kun je prima in stapjes doen. Gewoon beginnen Kijk maar naar … Wil jij duurzamer wonen? Elke stap telt! Lees verder »

lage temperatuur vloerverwarming

Op die vloer ben ik uitgekeken!

“De vraag achter de vraag vinden. Dat vind ik het leukste aan mijn vrijwilligerswerk als energiecoach. Zo kwam ik eens bij mensen thuis die vroegen ‘ons huis heeft energielabel B, wat kunnen we nu nog doen?’ Ik loop dan met hen door het huis voor een scan. Het kan om kleine dingen gaan: hier een … Op die vloer ben ik uitgekeken! Lees verder »

foto perenboomactie Deventer - fotograaf Bert Theelen

2000 Perenbomen uitgedeeld en gered van de shredder

De perenbomenactie van afgelopen zaterdag 6 februari in Deventer en Bathem ging alle verwachtingen te boven. Waar de organisatoren dachten met wat geluk een paar honderd boompjes uit te delen, werden het er uiteindelijk ruim tweeduizend. Ondanks de kou werd het een gezellige, vrolijke uitdeelmiddag. En er komt een vervolg.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE