fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer

BLOG

Wil je op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen in Deventer en omgeving? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Met uitstellen bereik je niets

Met uitstellen bereik je niets

“Puur omdat ik van het gas af wilde en voor het klimaat. Daarom hebben we gekozen voor een warmtepomp als verwarming. Je kunt wel blijven uitstellen en afwachten, maar we moeten uiteindelijk toch van het gas af. Met uitstellen, bereik je niets. Je kunt maar beter gewoon doorpakken. En je krijgt er nu nog een … Met uitstellen bereik je niets Lees verder »

Lentekriebels en opruimdrift

Het is lente. De voorjaarsbollen staan volop in bloei en we krijgen zin om in de tuin aan de slag te gaan. Jeukende handen om struiken te snoeien, blad te ruimen en staketsels af te knippen. Wij zijn geneigd om alles kaal te knippen, schoon te vegen en weg te gooien in de groene container. Maar … Lentekriebels en opruimdrift Lees verder »

Wil jij duurzamer wonen? Elke stap telt!

Meer comfort én een lagere energierekening? Duurzamer wonen is bereikbaar voor iedereen. Duurzaamheidscentrum Deventer en Rabobank Salland helpen je stap voor stap op weg. Wat je allemaal kunt doen om duurzamer te wonen? De lijst maatregelen lijkt bijna oneindig. Laat je niet afschrikken: verduurzamen kun je prima in stapjes doen. Gewoon beginnen Kijk maar naar … Wil jij duurzamer wonen? Elke stap telt! Lees verder »

lage temperatuur vloerverwarming

Op die vloer ben ik uitgekeken!

“De vraag achter de vraag vinden. Dat vind ik het leukste aan mijn vrijwilligerswerk als energiecoach. Zo kwam ik eens bij mensen thuis die vroegen ‘ons huis heeft energielabel B, wat kunnen we nu nog doen?’ Ik loop dan met hen door het huis voor een scan. Het kan om kleine dingen gaan: hier een … Op die vloer ben ik uitgekeken! Lees verder »

foto perenboomactie Deventer - fotograaf Bert Theelen

2000 Perenbomen uitgedeeld en gered van de shredder

De perenbomenactie van afgelopen zaterdag 6 februari in Deventer en Bathem ging alle verwachtingen te boven. Waar de organisatoren dachten met wat geluk een paar honderd boompjes uit te delen, werden het er uiteindelijk ruim tweeduizend. Ondanks de kou werd het een gezellige, vrolijke uitdeelmiddag. En er komt een vervolg.

Paulien Obdeijn

Gratis telefonisch advies over energiesubsidie gemeente

Voor energiebesparende maatregelen in eigen huis zijn er tot eind maart vanuit gemeente Deventer een flink aantal subsidiemogelijkheden. De Ulebelt en het Duurzaamheidscentrum klimmen daarom in de telefoon om jou hierover te informeren. Gratis.

tochtsluis

“Schat, ik ben thuis!”

Als energiecoach en voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum krijgen we vaak vragen over buitendeuren, tocht en kou. Mijn oplossing? Denk eens aan een tochtsluis voor de buitendeur!

Infraroodpaneel

Thuiswerkplek? Hang een infraroodpaneel op!

Wat mij in deze corona-tijd opvalt, is dat veel mensen een thuiswerkplek hebben ingericht op één van de slaapkamers. Alleen, om die warm te stoken, moet ook de hele woonkamer de hele dag warm gestookt worden, want daar zit de thermostaat. Dat kost onnodig veel gas en dus geld.

Peter Alkemade

Met de deur in huis

Ik val maar direct met de deur in huis! Want over de voordeur ontvangen wij de meeste vragen: ze trekken krom, ze tochten … Wat kun je daaraan doen?

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE