fbpx

SAMEN MAKEN WE DEVENTER DUURZAAM

Op de begane grond van het stadskantoor, prominent gelegen aan het Grote Kerkhof, vind je het Duurzaamheidscentrum Deventer.

Duurzaamheid staat bij steeds meer mensen en bedrijven op de radar, maar het is nog niet zo makkelijk om daar ook echt stappen in te zetten. De wereld van de duurzaamheid kan erg onoverzichtelijk zijn. En deprimerend. Elke maatregel die je neemt heeft weer zo veel nadelen. Hoe weet je nou wat echt zoden aan de dijk zet? Heeft het allemaal eigenlijk nog wel zin?

Het Duurzaamheidscentrum wil duurzaam leven weer leuk en eenvoudig maken. Want er zijn echt heel wat dingen die je kan doen die wél wat uitmaken. We gaan je helpen om hier keuzes in te maken.

Uiteindelijk kunnen we niet voor jou beslissen of je flexitariër wordt, op de fiets naar werk gaat, of een dure warmtepomp aanschaft. Die keuze is aan jou. Maar we kunnen je wel onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde informatie geven, en met je meedenken om keuzes te maken die bij jou passen. En we helpen je op weg hoe je dit praktisch kan uitvoeren en bekostigen.

Je hoeft de wereld niet in je eentje te redden, maar je kan wel je eigen rol spelen in de verandering die wereldwijd al in gang is gezet.
Verder laten we je zien wat de gemeente al doet, wat er in je eigen buurt kan, en wat bedrijven en ondernemers in Deventer en omgeving doen. Want er gebeurt al meer dan je misschien denkt!

Het Duurzaamheidscentrum Deventer is geopend op
woensdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00.

Wat vind je in het centrum?

Aan de hand van 5 thema’s krijg je als bezoeker informatie over:

 1. Wereldwijde voetafdruk
 2. Wat wil de gemeente?
 3. Wat kan de buurt?
 4. Wat biedt het bedrijfsleven?
 5. Wat kan ik doen?

Jouw ecologische voetafdruk

De rode draad tussen de thema’s is de ecologische voetafdruk waarbij aandacht is voor:

 • Wonen en energie besparen
 • (Lokale) duurzame energie productie
 • Vervoer
 • Kleding
 • Voedsel
 • Afval en hergebruik van spullen

Advies

In het centrum is altijd een duurzaamheidscoach aanwezig die je op weg kan helpen met het zetten van de eerste stappen of een vervolgstap. De coach kan je adviseren hoe je je huis energiezuiniger kan maken en meer vertellen over nieuwe manieren van verwarmen. Over leningen en subsidies en wat je kunt besparen. Maar ook over hoe je duurzamer kunt eten en rijden.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE