fbpx

Duurzaamheidscentrum Deventer informeert en inspireert

Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer

Heb jij ons al bezocht?

Het Duurzaamheidscentrum is voor en door bewoners van Deventer. Je vindt hier veel informatie over het waarom en hoe van verduurzaming en er zijn voorlichters om je verder te helpen. Ook kun je een afspraak maken met een energiecoach om advies op maat te krijgen.
 

In het Duurzaamheidscentrum Deventer zie je hoe je je huis energiezuiniger kan maken en hoe je je kunt voorbereiden op andere manieren van verwarmen. Welke leningen en subsidies er zijn en wat je kunt besparen. Je vindt hier informatie over streekproducten en waar je op kunt letten bij het kopen van voedsel en andere spullen. Laat je informeren over duurzame mobiliteit, wat je samen in jouw wijk kan doen en welke mogelijkheden er zijn om voor meer biodiversiteit in jouw tuin te zorgen. Ook kunnen wij jou helpen samen met jouw buren je wijk klimaatbestendiger te maken. Verduurzamen is nodig voor het klimaat en voor de natuur. Doe mee, daar krijg je energie van, je hoeft niet aan de kant te staan!

Met kleine dingen kom je al een eind, alle beetjes helpen. Een boel beetjes kunnen samen het verschil maken.

Verschillende Thema’s

Er zitten veel kanten aan verduurzaming. We hebben alle informatie geordend in een aantal thema’s. Energiebesparing en schone energie in gebouwen en in het verkeer is belangrijk en raakt ons direct. Andere thema’s zijn Eten (over hoe jouw eetgewoonten kunnen bijdragen aan een schonere wereld), Spullen en Afval (over de impact van je koopgedrag) en Biodiversiteit (wat kun je in jouw omgeving doen om de natuur te helpen). Steeds belangrijker wordt het thema Water: over schoon drinkwater en het effect van klimaatverandering op onze watervoorziening.

Je kunt dus op allerlei manieren iets doen, op een wijze die bij je past en je kunt er ook plezier aan beleven. Vooral als je samen met anderen aan de slag gaat.

Jouw verborgen impact

We hebben ons laten inspireren door Babette Porselijn, impactmaker en schrijfster van het boek ‘De verborgen impact’. In het centrum zie je dan ook informatiepanelen die gebaseerd zijn op de informatie uit haar boeken. 

Wat is jouw verborgen impact op de aarde? Doe hier de test ‘Mijn verborgen impact’.

Samen duurzaam leven in Deventer

Ontdek de bron van duurzame kennis en inspiratie in het Duurzaamheidscentrum van Deventer, een gezamenlijk initiatief van De Ulebelt en Deventer Energie en je vindt ons in de stadsetalage van het stadhuis van Deventer. Tijdens onze openingstijden staan onze voorlichters altijd klaar om je te begeleiden bij het nemen van stappen richting verduurzaming.

Heb je vragen over duurzaamheid, ben je benieuwd naar wat de gemeente doet, wil je weten wat er speelt in de buurten, of wil je ontdekken hoe ondernemers inspelen op veranderingen? Wij denken graag met je mee! Op onze website kun je ook vragen stellen en de duurzame agenda voor Deventer raadplegen om te zien of er interessante evenementen voor jou gepland staan.

Onze energiecoaches staan paraat om je concreet en praktisch advies te geven over het uitvoeren en financieren van duurzame maatregelen in en rond je woning. Samen helpen we je om de stappen te zetten naar een klimaatneutraal Deventer.

 

gebeurtenissen vastleggen duurzaamheid

Mis geen enkele activiteit of aankondiging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen in de regio. Het Duurzaamheidscentrum is vastbesloten om een essentiële rol te spelen bij het bereiken van de gemeentelijke duurzaamheidsdoelen. We zijn er voor alle bewoners en bedrijven in de gemeente Deventer om te informeren, te inspireren en te activeren op het gebied van duurzaam denken en handelen.

Samen met jou streven we naar een klimaatneutraal Deventer, en we hopen je binnenkort te verwelkomen in ons Duurzaamheidscentrum!

Stel je vragen. Wij denken mee!

In het centrum is altijd een voorlichter aanwezig die helpt bij het zetten van stappen naar verduurzaming. Ook op deze website kun je vragen stellen. Of kijk op de duurzame agenda voor Deventer, of er voor jou iets interessants bij te vinden is. Wat doet de gemeente? Wat leeft er in de buurten? Hoe spelen ondernemers in op veranderingen? Er gebeurt misschien meer dan je denkt!

Energiecoaches helpen je op weg met gericht en praktisch advies over de uitvoering en financiering van maatregelen in en om je woning.

Activiteiten en nieuwsbrief

In en rond het Duurzaamheidscentrum worden activiteiten gepland zoals workshops, lezingen en bijeenkomsten door verschillende aanbieders in de omgeving en natuurlijk ook door ons zelf. Zoals de info-avonden over energiebesparing, je vindt ze in de agenda. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets.

Het Duurzaamheidscentrum Deventer is geopend op
woensdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00.

Wat vind je in het centrum?

Aan de hand van 5 thema’s krijg je als bezoeker informatie over:
 1. Wereldwijde voetafdruk
 2. Wat wil de gemeente?
 3. Wat kan de buurt?
 4. Wat biedt het bedrijfsleven?
 5. Wat kan ik doen?

Jouw ecologische voetafdruk

De rode draad tussen de thema’s is de ecologische voetafdruk waarbij aandacht is voor:
 • Wonen en energie besparen
 • (Lokale) duurzame energie productie
 • Vervoer
 • Kleding
 • Voedsel
 • Afval en hergebruik van spullen

Advies

In het centrum is altijd een duurzaamheidscoach aanwezig die je op weg kan helpen met het zetten van de eerste stappen of een vervolgstap. De coach kan je adviseren hoe je je huis energiezuiniger kan maken en meer vertellen over nieuwe manieren van verwarmen. Over leningen en subsidies en wat je kunt besparen. Maar ook over hoe je duurzamer kunt eten en rijden.

Duurzaamheidscentrum Deventer locatie

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE