fbpx

Het duurzaamheidscentrum geeft antwoord op jouw vragen

Voor iedereen die vragen heeft over verduurzaming is er nu een centrum voor en door bewoners van Deventer. Er is veel informatie over het waarom en hoe van verduurzaming, er zijn voorlichters om je verder te helpen. Ook kun je een afspraak maken met een energiecoach om een advies op maat te krijgen.

In het Duurzaamheidscentrum Deventer zie je hoe je je huis energiezuiniger kan maken en hoe je je kunt voorbereiden op andere manieren van verwarmen. Welke leningen en subsidies er zijn en wat je kunt besparen. Hoe je duurzamer kunt worden met eten en spullen en in het verkeer; wat je in je tuin kunt doen; wat je met je wijk samen kunt doen. Verduurzamen is nodig voor het klimaat en voor de natuur. Doe mee, daar krijg je energie van, je hoeft niet aan de kant te staan!

Met kleine dingen kom je al een eind, alle beetjes helpen. Een boel beetjes kunnen samen het verschil maken.

Verschillende Thema’s

Er zitten veel kanten aan verduurzaming. We hebben alle informatie geordend in een aantal thema’s. Energiebesparing en schone energie in gebouwen en in het verkeer is belangrijk en raakt ons direct. Andere thema’s zijn Eten (over hoe jouw eetgewoonten kunnen bijdragen aan een schonere wereld), Spullen en Afval (over de impact van je koopgedrag) en Biodiversiteit (wat kun je in jouw omgeving doen om de natuur te helpen). Steeds belangrijker wordt het thema Water: over schoon drinkwater en het effect van klimaatverandering op onze watervoorziening.

Je kunt dus op allerlei manieren iets doen, op een wijze die bij je past en je kunt er ook plezier aan beleven. Vooral als je samen met anderen aan de slag gaat.

Stel je vragen. We denken mee!

In het centrum is altijd een voorlichter aanwezig die helpt bij het zetten van stappen naar verduurzaming. Ook op deze website kun je vragen stellen. Of kijk op de duurzame agenda voor Deventer, of er voor jou iets interessants bij te vinden is. Wat doet de gemeente? Wat leeft er in de buurten? Hoe spelen ondernemers in op veranderingen? Er gebeurt misschien meer dan je denkt!

Energiecoaches helpen je op weg met gericht en praktisch advies over de uitvoering en financiering van maatregelen in en om je woning.

Activiteiten en nieuwsbrief

In en rond het duurzaamheidscentrum worden activiteiten gepland. Zoals de info-avonden over energiebesparing, je vindt ze in de agenda. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets.

Het Duurzaamheidscentrum Deventer is geopend op
woensdag t/m zaterdag van 11:00 – 17:00.

Wat vind je in het centrum?

Aan de hand van 5 thema’s krijg je als bezoeker informatie over:

 1. Wereldwijde voetafdruk
 2. Wat wil de gemeente?
 3. Wat kan de buurt?
 4. Wat biedt het bedrijfsleven?
 5. Wat kan ik doen?

Jouw ecologische voetafdruk

De rode draad tussen de thema’s is de ecologische voetafdruk waarbij aandacht is voor:

 • Wonen en energie besparen
 • (Lokale) duurzame energie productie
 • Vervoer
 • Kleding
 • Voedsel
 • Afval en hergebruik van spullen

Advies

In het centrum is altijd een duurzaamheidscoach aanwezig die je op weg kan helpen met het zetten van de eerste stappen of een vervolgstap. De coach kan je adviseren hoe je je huis energiezuiniger kan maken en meer vertellen over nieuwe manieren van verwarmen. Over leningen en subsidies en wat je kunt besparen. Maar ook over hoe je duurzamer kunt eten en rijden.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE