fbpx

Activiteiten duurzame modeweek Deventer

2109163279dcd sfw rosanne 1

Deze week, van 23 tot 29 september is in Nederland de Dutch Sustainable Fashion week. Mode, maar dan duurzaam. Het Duurzaamheidscentrum Deventer schenkt hier aandacht aan met een mini-expositie, een workshop en verschillende online video’s.

De Sustainable Fashion week vraagt aandacht voor duurzame mode. Vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum hebben hierover een mini-expositie georganiseerd. De etalage is in een nieuw jasje gestoken en er is een foto-expositie over duurzame mode. Daarnaast is er op 25 september in de Fermerie een creatieve workshop “Geef je kleding een tweede kans”, waar je je voor kunt opgeven.

“Ik wil mensen graag bewust maken over welke opties er allemaal zijn als het gaat om duurzame kleding, vertelt Michelle Nijhuis over de mini-expositie. Zij is één van de vrijwilligers die de activiteiten organiseren voor de duurzame fashionweek in Deventer. “Het is niet zo ingewikkeld als we vaak denken. Maar we hebben wél informatie nodig die onze ogen openen! Andere keuzes maken dan je wellicht altijd gewend was, is leuk! Daarmee willen we mensen inspireren in deze week.”

Creativiteit

Paul Moerkerken organiseert de workshop met modeontwerpster Tonny van der Linden in de Fermerie. “Mode is in het kader van duurzaamheid een sprekend thema. Er gebeurt veel goeds op modegebied wat we willen delen. Tijdens de workshop kijkt Tonny naar je stijl, je authentieke zelf en hoe je kleding zo kan worden aangepast dat je het (weer) gaat dragen. Zij laat zien dat je met wat creativiteit weinig nodig hebt.” Verder wijst Paul op de hoeveelheid kleding die wordt weggegooid, maar ook hoeveel er nog wordt hergebruikt. “Dat laten we zien in korte video’s. We hebben daarvoor opnames gemaakt in het landelijke sorteercentrum van het Leger des Heils hier in Deventer op bedrijventerrein A1 en in de Reshare Store op de Brink.”

Persoonlijk
Annerose Muus zorgt voor social media posts over duurzame mode, deze week.: “Ik ben al van jongs af aan gek op tweedehands kledingwinkels. Omdat je er goede kleding voor een lage prijs kunt vinden en vooral ook unieke items. Deze week wil ik dit soort winkels uit Deventer in het zonnetje zetten. De kledingstukken worden op duurzame wijze en met liefde uitgezocht, meestal door de eigenaar van de winkel persoonlijk.”

Interesse gewekt? Kom dan in de Deventer Sustainable Fashion Week naar het Duurzaamheidscentrum en laat je inspireren. Of meld je hier aan voor de Workshop van Tonny van der Linden in de Fermerie Deventer op 25 september van 13 uur tot 16 uur. Deelname is gratis. Verder is er ook volop informatie te vinden op de site van de Dutch Sustainable Fashion Week: www.dsfw.nl.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE