fbpx

Baby bomenactie Deventer

Datum

zaterdag 11 nov
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Baby bomenactie Deventer

De Groene Loper

Organisator

De Groene Loper
Telefoon
0570-653437
Email
[email protected]
Website
https://www.facebook.com/groeneloperdeventer

Andere organisatoren

Hoop Heggen
Hoop Heggen
Email
[email protected]
Website
https://hoopheggen.nl/

Meer info

Meer Lezen

Locatie

Ulebelt
Duikerstraat 15, 7425 AT Deventer
Website
https://www.ulebelt.nl/

Nieuwe Babybomenactie Deventer

In november en december organiseert De Ulebelt weer een Babybomenactie. In Deventer en omgeving worden jonge boompjes geoogst en gratis uitgedeeld. Je kunt je aanmelden om mee te helpen op een Oogstdag of om boompjes op te halen op een Uitdeeldag.

Estella Franssen, projectmanager bij Stichting De Ulebelt: “Jonge boompjes, oftewel zaailingen, staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet groot kunnen groeien. Daarom oogsten we ze en delen ze gratis uit op een Uitdeeldag. Zo krijgen ze een kansrijke plek om op te groeien.

Meehelpen bomen redden is lekker een dagje buiten zijn: goed voor je gezondheid en voor je humeur. Je leert leuke mensen kennen en je leert boomsoorten herkennen. Bovendien helpen we met deze actie bomen, beestjes, klimaat en biodiversiteit. Je gaat naar huis met een voldaan gevoel en je mag na afloop je eigen geoogste boompjes meenemen. Hoe leuk is dat, om je eigen babyboom te zien opgroeien?”

Aanmelden Babybomenactie

De Uitdeeldagen zijn op zaterdagen 11 november en 16 december op de Ulebelt. Er zijn meerdere Oogstdagen.

Vooral voor de oogstdagen op 10 november (Deventer) en 18 november in Wijhe worden nog mensen gezocht. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link . Ook op 22 nov., 23 nov., 12 dec. en 14 december zijn er oogstdagen waarbij we jullie hulp kunnen gebruiken.

Aanmelden voor een Oogstdag of Uitdeeldag is noodzakelijk en kan via Ulebelt Babyboomactie.

Er kunnen geen garanties geboden worden, want op is op. Om meer kans te hebben op een boompje naar keuze, kunnen mensen zich aanmelden voor een Oogstdag of voor een vroeg tijdslot op een Uitdeeldag.

Inleveren boompjes

Ook kunnen er jonge boompjes worden aangeleverd, bij voorkeur inheemse soorten met een beetje wortelkluit. Dat kan op een Uitdeeldag tussen 9:30 en 10:30 uur. Bij twijfel of bij meer dan honderd boompjes, mail dan naar [email protected] .

10.000 bomen en struiken

De Ulebelt en stichting Hoopheggen trekken samen op in de Grote Vergroeningsactie Deventer en Olst-Wijhe.

De Ulebelt heeft in 2022 voor het eerst een Babybomenactie georganiseerd. Er zijn toen 3.000 boompjes geoogst en uitgedeeld. Via deze Grote Vergroeningsactie willen de organisaties er samen voor zorgen dat Deventer en Olst-Wijhe er 6.000 boompjes en 4.000 stuks plantgoed voor heggen bijkrijgen. Dat is bij elkaar dus 10.000 stuks boompjes en struiken.

Een heg met korting

Inwoners van Olst-Wijhe die ruimte hebben voor een haag van minimaal 10 meter, kunnen een heg aanvragen via [email protected]. Zij kunnen in aanmerking komen voor plantmateriaal met 50 procent korting en vrijwilligers die helpen met aanplanten. Er is plek voor acht deelnemers.

De vergroeningsacties worden mogelijk gemaakt door de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, de Stichting Goed Veur Mekare en Life Terra.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE