fbpx

Bijpraatsessie over de inzet van de burgerbeweging

Datum

dinsdag 27 sep
Verlopen!

Tijd

19:00 - 22:00

Bijpraatsessie over de inzet van de burgerbeweging

Natuur en Milieu Overijssel

Organisator

Natuur en Milieu Overijssel
Telefoon
038 4250960
Email
info@natuurenmilieuoverijssel.nl
Website
https://www.natuurenmilieuoverijssel.nl/

Meer info

Aanmelden

Locatie

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9, 7411 PT Deventer

Het zijn onrustige, onzekere tijden. De problemen stapelen zich op. We zitten met de klimaatverandering, stikstofproblemen, woningcrisis, aardgascrisis, landbouwcrisis, …
Hoe bescherm je het algemeen belang, in situaties waarin persoonlijke belangen van individuen zo sterk onder druk komen te staan? Waar ligt onze kracht, als natuur- en klimaatbeweging? Wat wordt er nu van ons gevraagd?

Dit zijn vragen die ieder van ons zich kan stellen, of je nu betrokken bent bij een vogelwerkgroep, een energiecoöperatie, een buurtinitiatief of een actiegroep. De burgerbeweging in Nederland lijkt sterker dan ooit. Tot in de haarvaten van de samenleving zetten vrijwilligers zich in voor natuur, klimaat en duurzaamheid in eigen leefomgeving. Vaak met veel betrokkenheid, enthousiasme en kennis van zaken.

Dit leidt tot inspirerende vormen van samenwerking, maar ook soms lastige onderhandelingen en lobbytrajecten. Tot spanningen – soms – met overheden, boeren en bedrijven. Doen we dat wel goed? En wat kan, misschien, beter? Vanavond gaan we het hier met ons allen over hebben. Je bent welkom om hierbij te zijn, en – in informele sfeer – je ervaringen met ons te delen. Met een inleiding van professor Noelle Aarts, die gespecialiseerd is in conflict en dialoog bij complexe natuur en milieubewegingsvraagstukken. En Matthijs Nijboer, directeur Natuur en Milieu Overijssel en co-auteur van het boek ‘In beweging, het complexe samenspel van de burgerbeweging bij duurzame vraagstukken’. En vooral: met de ervaringen van iedereen die mee wil praten.

 


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE