fbpx

Boerderijkraam op de Ulebelt

Datum

woensdag 24 jul

Tijd

12:30 - 16:30

Boerderijkraam op de Ulebelt

Ulebelt

Organisator

Ulebelt
Telefoon
(0570) 65 34 37
Email
[email protected]
Website
https://www.ulebelt.nl/

Meer info

Meer Lezen

Locatie

Ulebelt
Duikerstraat 15, 7425 AT Deventer
Website
https://www.ulebelt.nl/

Duurzaamheid is een term die we steeds vaker horen in onze moderne samenleving. Het belang van duurzame keuzes wordt steeds groter naarmate we ons meer bewust worden van de impact van onze consumptie op het milieu. Een prachtige manier om bij te dragen aan een duurzamer leven is door het gebruik van lokaal en biologisch geteelde producten. De Ulebelt, een educatieve en duurzame kinderboerderij, biedt elke woensdagmiddag de mogelijkheid om dit te doen.

Elke woensdagmiddag van 12:30 tot 16:30 kun je bij de boerderijkraam van de Ulebelt terecht voor heerlijke, biologische groenten en fruit. Het aanbod varieert, maar je kunt er altijd rekenen op versheid en kwaliteit. Zo kun je er bijvoorbeeld tuinbonen, rabarber, sla, peultjes, paksoi, kool, andijvie, eieren en bloemen vinden. Allemaal producten die met zorg en respect voor de natuur zijn geteeld. Door deze producten te kopen, heb je niet alleen iets lekkers te eten, maar draag je ook bij aan een duurzamer voedselsysteem.

Biologisch telen betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Planten die biologisch worden geteeld, groeien in gezonde, vruchtbare grond, wat resulteert in voedingsrijkere gewassen. Bovendien draagt biologische landbouw bij aan de biodiversiteit doordat het een breed scala aan flora en fauna ondersteunt.

Lokale producten kopen heeft tal van voordelen. Ten eerste is er de vermindering van de ecologische voetafdruk. Producten die lokaal worden geteeld en verkocht, hoeven niet ver te reizen, wat betekent dat er minder fossiele brandstoffen worden verbruikt voor transport. Dit helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en draagt zo bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

De boerderijkraam van de Ulebelt is meer dan alleen een plek om boodschappen te doen; het is een ontmoetingsplaats voor mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is een plek waar je kunt leren over de herkomst van je voedsel, de seizoensgebondenheid van producten, en de voordelen van biologische teelt. Bovendien biedt het een kans om in contact te komen met de gemeenschap en te leren van de ervaringen van anderen.

Kortom, door elke woensdagmiddag je groenten en fruit te kopen bij de boerderijkraam van de Ulebelt, maak je een bewuste keuze voor duurzaamheid. Je draagt bij aan een beter milieu, ondersteunt de lokale economie, en geniet van verse, biologische producten. Het is een kleine stap met een grote impact, en een prachtige manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dus neem een tas mee, kom langs bij de boerderijkraam, en ontdek de smaak en voordelen van lokaal en biologisch geteelde producten. Wel zo duurzaam!

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE