fbpx

Wandeling: Boomdynamiek

Datum

zaterdag 10 aug

Tijd

10:30 - 13:00

Wandeling: Boomdynamiek

Het Onzichtbare Bos

Organisator

Het Onzichtbare Bos
Email
[email protected]
Website
http://www.hetonzichtbarebos.nl

Meer info

Aanmelden

Kosten

€15,50

Stap uit je comfortzone en betreed het rijk van de bomen, niet alleen als toeschouwer, maar als deelnemer. Vergeet alles wat je dacht te weten over deze majestueuze wezens en laat je meevoeren op een ontdekkingsreis door hun intrigerende wereld. Welkom bij de kenniswandeling ‘Boomdynamiek’, een unieke ervaring waarbij je de kans krijgt om in de huid van een boom te kruipen.

Bomen, de stille reuzen van het bos, herbergen een wereld van verbazingwekkende complexiteit en intelligentie. Terwijl we door het dichte bladerdak wandelen en de aarde onder onze voeten voelen, zullen we ons laten onderdompelen in de wonderen van hun fysiologie en interacties met de omgeving. Deze wandeling is meer dan alleen een educatieve excursie; het is een reis naar het hart van de natuur, waar de grens tussen mens en boom vervaagt.

Op deze tocht zullen we de verborgen zintuigen van bomen verkennen, verder dan wat onze eigen waarneming ons vertelt. Wist je bijvoorbeeld dat bomen kunnen communiceren? Door middel van complexe chemische signalen en ondergrondse netwerken delen ze informatie en waarschuwen ze elkaar voor bedreigingen. Als deel van een geavanceerd ecosysteem fungeren bomen als de hoekstenen van het leven, waarbij ze niet alleen hun eigen overleving verzekeren, maar ook bijdragen aan de welvaart van de hele gemeenschap van flora en fauna om hen heen.

Laten we niet vergeten dat deze wandeling niet alleen draait om het leren over bomen; het gaat ook om het ervaren van hun wereld op een dieper niveau. Terwijl we ons laten leiden door de kennis van onze gids, zullen we proberen de wereld te zien zoals een boom dat doet. We zullen ons openstellen voor de subtiele signalen van de natuur, luisteren naar het fluisteren van de bladeren en de pulserende energie van het bos voelen.

Voordat je je aanmeldt voor deze unieke ervaring, zijn er enkele praktische zaken om te overwegen. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want de wandeling begint stipt op het afgesproken tijdstip. Draag stevige wandelschoenen, want hoewel de paden goed onderhouden zijn, kan het terrein soms wat uitdagend zijn. In het voorjaar kunnen muggen een probleem zijn, dus vergeet je insectenwerende middelen niet. En in de zomer, wanneer teken actiever zijn, is het belangrijk om jezelf te beschermen.

Wat het weer betreft, laten we ons niet afschrikken door een beetje regen. Sterker nog, een regenachtige dag voegt een extra dimensie toe aan onze ervaring, terwijl we de geuren van het bos opsnuiven en de regendruppels op onze huid voelen. Mocht het weer echter extreem worden, dan zullen we de wandeling annuleren en contact met je opnemen om een nieuwe datum te plannen.

Dus, ben je klaar om de wereld door de ogen van een boom te zien? Meld je aan voor de kenniswandeling ‘Boomdynamiek’ en laat je verwonderen door de schoonheid en intelligentie van onze groene metgezellen.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE