fbpx
minibieb

Dag Van De Minibieb – al 250 minibiebs in regio Deventer

Minibiebs zijn in opmars. De kastjes aan de weg waar je gratis boeken kunt brengen, lenen, halen of ruilen, zijn inmiddels overal. Zaterdag 11 juni is de landelijke Dag Van De Minibieb. Ook zijn sinds deze week alle 250 minibiebs van de regio Deventer-Zutphen te vinden op een handig Google Maps-kaartje.  

Minibieb plattegrond

Minibieb-eigenaar Bastiaan Mokkink kwam op het plan van zo’n plattegrondje: “Ik vond dat deze tijd toe was aan iets positiefs en begon een minibieb, later gevolgd door een website. Op deze site is afgelopen week een handig Google Maps-kaartje toegevoegd, waarmee mensen hun fiets- of wandelroute kunnen afstemmen.” Dit plattegrondje is te vinden op www.copyvilla.nl/minibiebs.

Daarnaast is er op zaterdag 11 juni van 10 tot 16 uur de Dag Van De Minibieb, een soort open dag met leuke activiteiten voor jong en oud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie/limonade bij de minibiebs, voorlezen voor kinderen, kleurwedstrijden of een extra grote uitstalling met boeken. Deelnemende minibiebs in Deventer en omliggende plaatsen zijn te vinden op https://dagvandeminibieb.nl.

De afgelopen twee jaar ontstonden veel minibiebs omdat door zowel bezuinigingen als corona bibliotheken, boekenwinkels en kringloopwinkels tijdelijk of definitief de deuren sloten. Ook passen minibiebs in de trend van deel-apps voor scooters, auto’s en planten, of ‘weggeefgroepen’ op social media.

Liefhebbers schatten in dat Deventer het hoogste aantal minibiebs heeft per duizend inwoners van Nederland. Mokkink: “Ooit was Deventer een boekdrukkunst-hotspot, daarna volgde de uitvinding van het aap-noot-mies-leesplankje, toen kwam de Grootste Boekenmarkt van Europa en nu zijn we minibiebkoploper.”


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

zaterdag 11 jun
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Meer info

Meer info
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE