fbpx

‘De jas die oplost’ lezing en expo

Datum

dinsdag 24 okt
Verlopen!

‘De jas die oplost’ lezing en expo

Gemeente Deventer

Organisator

Gemeente Deventer
Telefoon
14 0570
Email
https://www.deventer.nl/

Meer info

Meer info

Locatie

Duurzaamheidscentrum Deventer
Grote Kerkhof 1, in de stadsetalage in het Deventer stadhuis

Kom op 24 oktober langs in het Duurzaamheidscentrum, Deventer. Bekijk de ‘Jas Die Oplost’ en ga in gesprek over de impact van kleding.

Over ‘De Jas Die Oplost’

‘De Jas Die Oplost’, is het resultaat van Circulaire Hotspot Textiel in Deventer; Een uniek kledingstuk gemaakt van lokaal en biologisch geteeld linnen. Deze jas gaat verder dan alleen duurzaamheid; het biedt praktische oplossingen voor het rapen van afval, biedt warmte en is 100% composteerbaar. Het linnen van deze jas is -binnen een project van het Linen Project– gemaakt van vlas dat geteeld is op de Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen. Vervolgens is het verwerkt door Van de Bilt in Zeeland en tot linnen geweven door Enschede Textielstad. De rode jas is geverfd met natuurlijke grondstoffen door Roua Atelier.

Deze bijzondere creatie is een symbool van hoop en een voorbeeld van hoe kleding lokaal gemaakt kan worden zonder schadelijke effecten voor de natuur.Speciaal voor dit evenement wordt deze 100% composteerbare jas in twee kleuren tentoongesteld: natuurlijk linnen en natuurlijk geverfd rood. Ontdek het verhaal achter deze jas en de toekomst van duurzame mode tijdens dit inspirerende evenement! Lees meer over dit project op de website van 20302050.

Over het Duurzaamheidscentrum Deventer

In het Duurzaamheidscentrum Deventer ontdek je hoe je duurzamer kunt leven, of het nu gaat om energie, voeding, consumptie, mobiliteit, tuinieren, of gemeenschapsprojecten in je buurt. Verduurzaming is niet alleen essentieel voor ons klimaat en de natuur, maar het geeft je ook energie en de mogelijkheid om actief deel te nemen aan positieve verandering. Meer informatie over het Duurzaamheidscentrum Deventer.

Goede Gespreksstof, in gesprek over de impact van kleding.

Maak kennis met Martine Nieuwenhuis, de mede-oprichter van Fibershed Nederland en bedenker van het boek Goede Gespreksstof. Voor deze publicatie ging Stijntje Jaspers, mede-oprichter van Fibershed Nederland in gesprek met meer dan 20 ontwerpers, ondernemers en experts. Het boek geeft je inzicht in alle stappen van je kleding, en de producenten, ontwerpers en kleermakers die daar ook in Nederland bij betrokken zijn. Je wordt aan het denken gezet over wát je koopt, hoe je met kleding omgaat en óók welke opleidingen en (toekomstige) beroepen belangrijk worden.

Het boek laat jongeren op creatieve manier zien dat kleding geen goedkoop product is, dat er waardevolle grondstoffen zijn gebruikt om onze kleding te maken, en dat het geen wegwerpartikel is. Het boek staat vol inspirerende rolmodellen, als modeontwerper Joline Jolink, AMFI-directeur José Teunissen en NEW TAILOR oprichter Roel Wolbrink.

Het boek wordt op 25 oktober 2023 officieel gelanceerd tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Vanaf 26 oktober zal het verkrijgbaar zijn via (online)boekhandels en aangesloten winkels.

Martine Nieuwenhuis zal op 24 oktober aanwezig zijn om het boek te presenteren en donateurs van de crowdfunding persoonlijk te bedanken voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van dit boek. 

11.45 – 12.00 uur inloop met lunchpakket,
12.00 – 12.45 presentatie door Fibre Shed
12.45 – 13.30 uur koffie en nagesprek

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wees er snel bij en schrijf je in via onderstaande link.
Inschrijven kan op https://lnkd.in/dmPVW3XE

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE