fbpx

De verstedelijkingsopgave van Deventer – Wegen naar Welzijn: ‘Een gezonde kijk op mobiliteit’

Datum

woensdag 25 jan
Verlopen!

Tijd

13:00 - 17:00

De verstedelijkingsopgave van Deventer – Wegen naar Welzijn: ‘Een gezonde kijk op mobiliteit’

Architectuurcentrum Rondeel

Organisator

Architectuurcentrum Rondeel
Website
https://www.rondeeldeventer.nl/

Meer info

Meer info

Locatie

Architectuurcentrum Rondeel
Assenstraat 14, Deventer
Categorie

Wonen, Ruimte, Stad | De verstedelijkingsopgave van Deventer

Architectuurcentrum Rondeel gaat in 2023 vijf ‘Goede Gesprekken’ organiseren over de verstedelijkingsopgave van Deventer. Het doel van onze inzet is de gemeentelijke organisatie en de gemeenschap van Deventer te helpen en te ondersteunen bij het maken van goede toekomstbestendige keuzes bij het in- en uitbreiden van de stad/gemeente. We willen dat toevoegingen in en aan de stad passen bij het profiel van Deventer en dat de toekomstige nieuwe bebouwing de economische, sociale en ruimtelijke kwaliteit versterken. We gaan voor de zogenoemde ‘no-regret-maatregelen’ voor de lange termijn: bouwen aan een stad waar we over 100 jaar nog trots op zijn. Noteer alvast de datum van het eerste ‘Goede Gesprek’ op 25 januari 2023 (13-17 uur): Wegen naar Welzijn: ‘Een gezonde kijk op mobiliteit’.

De opgave in Deventer is 11.000 woningen te bouwen tot 2035, waarvan een groot aantal woningen in de stad, maar ook een aantal op uitbreidingslocaties. Wij willen het in 2023 graag hebben over thema’s waarvan wij vinden dat er extra aandacht aan besteed moet worden. Daarbij werken we nauw samen met de gemeente Deventer.

Die thema’s zijn:

  • Wegen naar Welzijn: ‘Een gezonde kijk op mobiliteit’ (Januari)
  • De IJsselsprong: ‘Extra woningen aan de overkant van de IJssel?’ (Februari)
  • Hoogbouw: ‘Hoe hoog mag het in Deventer?’ (Maart)
  • Groen en blauw: ‘Woningbouw met respect voor water, landschap en natuur’ (April)
  • Stad en platteland: ‘Specifieke kenmerken van stedenbouw en dorpenbouw’ (Mei)

Noteer dus alvast in jouw agenda!

EERSTE GOEDE GESPREK | 25-01-2023, 13.00-17.00 UUR | WEGEN NAAR WELZIJN: ‘EEN GEZONDE KIJK OP MOBILITEIT’

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft Architectuurcentrum Rondeel gevraagd een startbijeenkomst ‘Wegen naar Welzijn’ te organiseren om de open oproep van het fonds onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie: Open Oproep Wegen naar welzijn | Stimuleringsfonds

Het is een oproep aan ontwerpers (stedenbouwers, architecten, landschappers) om de komende tijd samen met organisaties/bewoners en met een financiële bijdrage van het stimuleringsfonds “ontwerpend te onderzoeken” hoe bepaalde mobiliteitsvraagstukken kunnen worden aangepakt. En dan is de opgave om de openbare ruimte zo in te richten dat diverse verkeersdeelnemers er prettig doorheen kunnen bewegen en kunnen verblijven. Dus mobiliteit in het kader van brede welvaart/welzijn.

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst (van 13.00 tot 15.00 uur) wordt de open oproep toegelicht door Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en zal een algemene inleiding worden gegeven door Christiaan Kwantes van Goudappel op ‘een gezonde kijk op mobiliteit’. Ook worden er twee (eventueel drie) cases gepresenteerd. De twee cases uit Deventer, die in ieder geval aan bod komen, zijn:

  • Mobiliteit en openbare ruimte op de Stadscampus/KIEN (Deventer)
  • De (autoluwe) Welle als waterfront en stadsentree vanaf de IJssel (pontje)

Het eerste deel is bedoeld voor een breed publiek dat belangstelling heeft voor mobiliteit.

Het tweede deel (van 15.00 tot 17.00 uur) is bedoeld voor de ‘matchmaking’ van ontwerpers en organisaties/bewoners, die aan de open oproep van het Stimuleringsfonds gehoor willen geven.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE