fbpx

Deventer Helpt Isoleren: GRATIS isolatiemaatregel

Datum

dinsdag 30 jul

Tijd

Gehele dag

Deventer Helpt Isoleren: GRATIS isolatiemaatregel

Gemeente Deventer

Organisator

Gemeente Deventer
Telefoon
14 0570
Email
https://www.deventer.nl/

Meer info

Aanvragen
Categorie

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start gemeente Deventer het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een eigen koopwoning komen in aanmerking voor één grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of HR++ glas.

De aanpak Deventer Helpt Isoleren is ontwikkeld door gemeente Deventer samen met Deventer Energie Coöperatie. De Energiecoaches van Deventer Energie komen bij de aanvrager thuis langs. Om samen te kijken welke maatregel het meeste effect heeft. Zij helpen met het maken van de keuze.

Bij de presentatie van het project zei Wethouder Thomas Walder (duurzaamheid): “We weten dat een grote groep mensen problemen heeft door onder meer de stijgende energiekosten. Daarmee blijft er geen geld meer over om te investeren in het verduurzamen van de woning. Met Deventer Helpt Isoleren maken we het mogelijk om wél een stevige stap te zetten. Zo verlagen we samen de energierekening.”

Koopwoningen met energielabel D of slechter

Deventer Helpt Isoleren is voor mensen met een laag inkomen. Dat gaat om mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm, die in een koopwoning wonen met energielabel D of slechter.

Géén eigen kosten
Er zijn géén eigen kosten en de uitvoering wordt door het projectteam geregeld. We werken hiervoor samen met een poule van bedrijven uit de buurt. De gemeente Deventer betaalt de rekening.

Aanmelden is simpel

Aanmelden kan nu via www.deventerhelpt.nl. Meedoen is simpel. We doen een inkomenstoets. De aanvrager kiest in overleg met de Energiecoach één grote maatregel.

Andere kleine maatregelen

Daarnaast kijkt de Energiecoach gelijk even mee of er nog andere kleine maatregelen genomen kunnen worden in huis. Ook hebben ze praktische tips.

Gratis energiecoach voor iedereen
Mensen die niet in deze doelgroep vallen kunnen gebruik maken van de gratis energiecoach. Een afspraak maak je eenvoudig en snel via <a “href=”http://www.gratisenergiecoach.nl/”>www.gratisenergiecoach.nl.

Voor wie is deze actie bedoeld?

Deze actie is bedoeld voor Deventenaren met een laag inkomen die wonen in een koophuis. Mensen met een inkomen dat lager ligt dan 140 % van de bijstandsnorm en die niet meer dan € 15.000,– op de spaarrekening hebben, komen in aanmerking (zie kader). In totaal wordt verwacht dat ruim 12oo bewoners uit Deventer hiervan gebruik kunnen maken.

“Wij kennen niet iedereen met een laag inkomen en ook nog wonend in een koophuis” vertelt projectleider Bert de Waal. “Om die reden gaan we samenwerken met diverse organisaties in Deventer, zoals wijkteams, zorginstellingen, Budget Adviesbureau, Voedselbank, kerken, huisartsen, moskeeën, Raster, maar ook ondernemers om mensen te informeren over deze actie”

Aanmelden en deelname

Bewoners die vallen onder deze doelgroep kunnen zich hiervoor zelf aanmelden via een aanmeldformulier op de website <a “href=”http://www.deventerhelpt.nl”>www.deventerhelpt.nl of een aanvraagformulier invullen en mailen naar: <a “href=”mailto:[email protected]”>[email protected].

Werkwijze

 • Na ontvangst van de aanmelding zal er een financiële toetsing plaatsvinden, waarbij de aanvrager wordt bezocht door één van onze mensen.
 • Na de financiële toets zal een Energiecoach samen met de bewoner nagaan welk type maatregel het beste bij de betreffende woning genomen kan worden.
 • Na de financiële toets en het contact met de Energiecoach zijn de bedrijven aan de beurt. Door vertegenwoordigers van de bedrijven zal nagenoeg in al de gevallen ook een bezoek aan de woning worden gebracht, om zaken na te meten, onderzoek te doen of bijvoorbeeld een spouw gesoleerd kan worden, of de vloer toegankelijk is om in te werken, de kozijnen geschikt zijn voor HR++ glas, etc.
 • Door de bedrijven wordt een offerte uitgebracht. Na acceptatie van de offerte door de bewoner en door het projectteam zal opdracht gegeven worden om de maatregelen uit te voeren.

Projectleider Bert de Waal zegt: “De uitvoering kan op zich misschien wel enkele maanden duren. Veel bedrijven hebben het erg druk en moeten deze actie extra inplannen, daarnaast zijn er problemen met de toelevering van materialen, waardoor wachttijden ontstaan. Het streven is er op gericht het project voor eind 2023 af te ronden”,


Past jouw situatie in onderstaande voorwaarden?

Als er recht is op ISDE-subsidie dan verzorgen wij de aanvraag daarvan, als u daarvoor een volmacht geeft.

* Deze voorwaarden worden getoetst door één van onze financiële medewerkers. Deze medewerker zal contact met jou opnemen en je thuis bezoeken.

21 jaar tot AOW-leeftijd

 • Alleenstaande met inkomen “minder” dan € 1.834,05
 • Gehuwd/samenwonend met gezamenlijk inkomen minder dan € 2.620,05
 • Alleenstaande ouder met inkomen “minder” dan € 1.834,045
 • Hoger inkomen, maar in schuldhulpverleningstraject of WSNP

AOW-leeftijd en ouder

 • Alleenstaand met inkomen “minder” dan: € 2.036,81
 • Gehuwd/samenwonend met gezamenlijk inkomen minder dan € 2.760,45
 • Hoger inkomen, maar in schuldhulpverleningstraject of WSNP

 

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE