fbpx

Documentaire “The positive Chain of Change”

Dutch Sustainable Fashion Week Deventer

Organisator

Dutch Sustainable Fashion Week Deventer
Website
https://www.facebook.com/sustainablefashionweekdeventer/

Andere organisatoren

Filmhuis de Keizer
Filmhuis de Keizer
Website
http://www.filmhuisdekeizer.nl
Filmhuis de Keizer

Locatie

Filmhuis de Keizer
Keizerstraat 78, 7411 HH Deventer

Kosten

Tickets Filmhuis de Keizer

Datum

vrijdag 04 okt
Verlopen!

Tijd

19:30

Te zien in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week. Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen?

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Alleen al in Nederland zamelen we 238 miljoen kilo textielafval per jaar in. Het grootste deel hiervan bestaat uit fast fashion. Een hoop van deze kledingstukken zijn niet te recyclen, omdat ze van een mix van verschillende (synthetische) stoffen zijn gemaakt. Deze items eindigen vaak in de verbrandingsoven. Voor Chanel Trapman van zijn dit genoeg redenen om een documentaire over dit onderwerp te maken.

Chanel Trapman is bij de voorstelling aanwezig. Ze leidt kort in en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dutch Sustainable Fashion Week Deventer

Van 4 t/m 13 oktober vindt de 6e editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week. Deventer doet hier voor de eerste keer aan mee met een uitgebreid programma! De week draait om bewustwording op het gebied van duurzame mode. Wist je dat de kledingindustrie op de 2e plek staat van de meest vervuilende industrieën? Met het gevarieerde programma in Deventer willen wij je op een leuke manier inspireren hoe jij je steentje bij kan dragen aan het verduurzamen van je garderobe.

In Deventer staan er maar liefst 20 activiteiten gepland. Zo zijn er diverse kledingruil-events, een lezing van stylecoach “Indiaan in je Kast” in Fooddock, een interessante documentaire “The Positive Chain of Change” over de modeindustrie waarbij de jonge documentairemaakster aanwezig is en een sustainable shoppingroute langs de duurzame winkels in Deventer.

Dit evenement wordt niet door het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd maar door één van de vele instanties of bedrijven actief met duurzaamheid.

Uw duurzaam evenement in omgeving ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE