fbpx
Nationale Duurzame Huizenroute
Nationale Duurzame Huizen Route

Organisator

Nationale Duurzame Huizen Route
Website
https://duurzamehuizenroute.nl/
Meer info
Categorie

Meer info

Meer info

Datum

zaterdag 30 okt

Tijd

Online
Gehele dag

Nationale Duurzame Huizen Route

Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november 2021. 

Hoe werkt het?

Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Er is voor iedereen wat interessants te vinden. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp.

Jaarlijks stelt een groot deel van de huiseigenaren de woning open voor bezoekers. Zij vertellen met veel enthousiasme over het energiezuinig maken van hun woning. Zij geven een rondleiding, delen ervaringen en bespreken jouw vragen. Afhankelijk van de coronamaatregelen kun je komend najaar in het echt op bezoek, of gebeurt dat via een videoverbinding.

Online bezoek

In 2020 was het voor het eerst mogelijk om online bij een woning op bezoek te gaan. Geïnteresseeerden hoefden de deur niet uit, maar konden vanaf de bank binnenkijken bij inspirerende voorbeeldhuizen in alle uithoeken van het land. Huiseigenaren gaven via een korte presentatie uitleg over de aanpassingen in hun huis, voor een groepje van 6 tot 8 bezoekers per videogesprek. Zo was er genoeg tijd voor gesprek en het beantwoorden van vragen.

Inspiratie delen

Woon je zelf in een duurzaam huis en wil je anderen ook op weg helpen? Meld je woning dan aan als voorbeeld op de website. Daarna houden we je ook op de hoogte van mogelijkheden om bezoekers te ontvangen of een videogesprek te organiseren.

 


Dit evenement wordt niet door het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd maar door één van de vele instanties of bedrijven actief met duurzaamheid.

Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE