fbpx

Lezing “Een tuin voor het nieuwe klimaat”

Datum

maandag 17 apr
Verlopen!

Tijd

20:00

Lezing “Een tuin voor het nieuwe klimaat”

Groei & Bloei Deventer

Organisator

Groei & Bloei Deventer
Website
https://deventer.groei.nl/

Meer info

Meer info

Kosten

€5,00

Locatie

Gebouw Irene

Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien. Nederlandse zomers worden extremer. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat?

Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar welke soorten zijn bestand tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan? Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn. Met de goede plantenkeuze en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden over hoe dat eruit kan zien:  een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat.

Petasites hybrydus / droogteschade
Petasites hybrydus / droogteschade

Margareth werkt bij Actifolia, een  organisatie die adviseert bij het kiezen van functionele beplanting voor de openbare ruimte en voor tuinen. Het gaat dan om  soorten en cultivars van bomen, heesters en vaste planten die niet alleen mooi zijn maar ook meerwaarde hebben voor de biodiversiteit en een aangenaam leefklimaat.

Margareth Hop

Margareth Hop

Een tuin voor het nieuwe klimaat

De lezing is op 17 april en start om 20.00 uur in Gebouw Irene in Twello. Voor leden is de lezing gratis, niet-leden betalen €5,-.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE