fbpx
K.eetmee

Organisator

K.eetmee
Email
info@keetmee.nl
Website
https://keetmee.nl/
Aanmelden
Categorie

Meer info

Aanmelden

Datum

zaterdag 15 mei

Tijd

14:00 - 16:30

Kosten

Gratis

Fermenteer het seizoen: de lente

Leer de kunst van groente fermentatie met elk seizoen unieke recepten. Je krijgt van te voren de benodigdheden door en kunt live meedoen.

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten.

Elke les duurt 2,5 uur. Naast de theorie gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met groenten van het seizoen. Van te voren krijg je door wat je in huis moet hebben om mee te doen. En na afloop heb je je eigen unieke fermenten. Je ontvangt na afloop het lesmateriaal in je mailbox om zelf nog verder te experimenteren

Dit is een workshop van Velt (Vereniging Ecologisch Leven koken en Tuinieren). De workshop wordt begeleid door Velt lesgever Cathy Verschoor van K.eetmee. Deze les wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Fermenteer de Lente

De lente biedt heerlijk jonge en zoete, maar kwetsbare groenten. Nieuw groen blad en kraakverse kool- en wortelgewassen zorgen voor subtiele en frisse smaken. Houd de combinaties eenvoudig en laat de groenten vooral voor zich spreken. Ook onkruiden kun je nu verwerken in je fermenten. Ze bieden extra voedingsstoffen en voegen vaak een unieke smaak toe.  


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE