fbpx

Ga ondergronds in het bos en ontdek het netwerk waarin bomen communiceren en samenwerken.

Datum

zondag 01 okt

Tijd

10:30 - 13:00

Ga ondergronds in het bos en ontdek het netwerk waarin bomen communiceren en samenwerken.

Het Onzichtbare Bos

Organisator

Het Onzichtbare Bos
Email
info@hetonzichtbarebos.nl
Website
http://www.hetonzichtbarebos.nl

Meer info

Meer Lezen

Kosten

€14,50

Ga mee met de kenniswandeling ‘Over-Leven in Symbiose’ van Het Onzichtbare Bos. Een fascinerende excursie over de intelligentie van bos, bomen en bodemleven.

Symbiose is werkelijk overal, het is een van de meest indrukwekkende krachten van moeder natuur.
Planten en dieren (en ook wij mensen) kunnen niet bestaan zonder symbiose. Het is een overlevingsstrategie waarbij de deelnemende organismen samenwerken om te kunnen profiteren van elkaars kwaliteiten. Zo lijkt het bos een verzameling bomen, maar is het in werkelijkheid een samenleving van allerlei verschillende organismen. Een maatschappij, waarin net als bij ons, handel wordt gedreven en waar gecommuniceerd wordt, waar gevechten plaatsvinden en voor elkaar gezorgd wordt. Deze gemeenschap is met elkaar verbonden door een ingenieus ondergronds netwerk, zo geavanceerd dat het niet onderdoet voor ons eigen internet.

De processen die hierbij een rol spelen zijn voor ons mensen vrijwel onzichtbaar. Dit blijft dan ook meestal het terrein van de wetenschap. Het Onzichtbare Bos brengt daar verandering in en laat je vanuit een verrassend perspectief naar deze bijzondere wereld kijken.

De kenniswandeling Over-Leven in Symbiose is een totale bosbeleving waarbij je al je zintuigen gebruikt en het bos daadwerkelijk ervaart. Het geeft je inzicht in de laatste opzienbarende wetenschappelijke ontdekkingen. De kenniswandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, er is geen basiskennis vereist.
Laat je meevoeren op deze spannende reis door onze prachtige bossen en laat je verwonderen.
Een ding staat vast, na deze intense bosbeleving verandert je kijk op het bos volledig en worden je toekomstige boswandelingen, zeker weten, een verrassend nieuwe ervaring!

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE