fbpx
groen in je straat
Natuur voor Elkaar

Organisator

Natuur voor Elkaar
Website
https://www.natuurvoorelkaar.nl/
Inschrijven
Categorie

Meer info

Inschrijven

Datum

dinsdag 16 mrt

Tijd

20:15 - 22:00

Kosten

Gratis

Webinar: Groen in je buurt? Zo doe je dat!

Een online inspiratiesessie voor buurtinitiatieven, groene organisaties, dorpsbelangen en iedereen die met anderen de buurt wil vergroenen in Overijssel.

Steeds meer mensen en organisaties steken lokaal de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te vergroenen. Dat is hard nodig! Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in de bebouwde omgeving hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor. Met deze online sessie krijg je inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Schuif je aan? Samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn.

Programma

Waarom wil je jouw eigen omgeving vergroenen, hoe doe je dat en welke obstakels kan je tegenkomen? Dat zijn vragen die we in dit webinar gaan beantwoorden. Maarten Bruns (IVN) laat ons aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang is van groen in de bebouwde omgeving. Na deze introductie nemen we een tweetal voorbeelden onder de loep. Hoe pak je het aan, hoe betrek je de buurt, wat kan de gemeente voor jullie betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden?

Maak een keuze uit twee inspirerende verhalen uit de praktijk en stel je vragen:

  1. Het vergroenen van je straat. Wil jij samen met de buren je straat vergroenen? Schuif dan aan, doe inspiratie op en krijg tips en trucs hoe je zo iets aanpakt van Arjan Broer (Groene Loper Zwolle).
  2. Aanleg van een bloemenlint in stad/dorp. Wil je als lokaal initiatief meer groen in je dorp of stad? Daar zijn allerlei acties voor te bedenken. Angelien Hoppen (Groene Loper Enschede) deelt haar ervaringen over het bloemenlint dat zij voor wilde bijen en insecten heeft aangelegd.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE