fbpx

Hebben zonnepanelen nog wel zin?

Datum

woensdag 12 jun
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Hebben zonnepanelen nog wel zin?

Duurzaamheidscentrum Deventer

Organisator

Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
[email protected]
Website
https://www.dcdeventer.nl

Locatie

Duurzaamheidscentrum Deventer
Grote Kerkhof 1, in de stadsetalage in het Deventer stadhuis
Categorie

Denk jij weleens aan zonnepanelen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag verder! Met de afschaffing van de salderingsregeling, zorgen over overbelasting van het stroomnet en de vele verschillende leveranciers kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Zeker in deze tijd, waarin er steeds meer vragen ontstaan over wat zonnepanelen precies opleveren en of het nog steeds een goede investering is, kun je bij ons terecht voor al je vragen.

Tijdens onze informatieavond op woensdag 12 juni leer je alles wat je moet weten over zonnepanelen. Wat is de salderingsregeling precies en wat betekent het dat deze wordt afgeschaft? Wie betaalt er voor het terugleveren van energie en raakt het stroomnet overbelast? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die je kunt hebben, en onze energiecoach Bert de Waal heeft de antwoorden.

De salderingsregeling is een van de belangrijkste zaken om te begrijpen als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen. Kort gezegd houdt deze regeling in dat je de stroom die je zelf opwekt en niet direct gebruikt, teruglevert aan het elektriciteitsnet. Voor deze teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding, die in de meeste gevallen gelijk is aan de prijs die je betaalt voor de stroom die je afneemt. Dit maakt het financieel aantrekkelijk om zonnepanelen te installeren, omdat je energierekening aanzienlijk kan dalen. Echter, de overheid heeft aangekondigd dat deze regeling stop te zetten. Wat betekent dit voor jouw investering in zonnepanelen? Tijdens de informatieavond zullen we dit in detail bespreken en uitleggen hoe je hierop kunt inspelen.

Daarnaast komen ook de technische aspecten van zonnepanelen aan bod. Er zijn verschillende typen installaties, elk met hun eigen voor- en nadelen. Wat zijn de verschillen en wat voor invloed heeft de keuze van het type zonnepaneel op de opbrengst en de levensduur van je systeem? We zullen je hier alles over vertellen en je helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Een ander belangrijk punt is de garantie die wordt geboden op zonnepanelen en de bijbehorende omvormers. We zullen uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier en welke garanties je kunt verwachten.

Wil jij ook alles leren over zonnepanelen? Meld je dan hieronder aan voor onze gratis informatieavond! Dit is de perfecte gelegenheid om al je vragen te stellen en goed geïnformeerd een beslissing te nemen over de aanschaf van zonnepanelen. Of je nu een woningbezitter bent die zijn energierekening wil verlagen, of gewoon geïnteresseerd bent in duurzame energie, wij staan voor je klaar om je te helpen. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in!

Praktische informatie

💻 Aanmelden voor deze informatieavond kan hieronder, er zijn beperkt plekken dus wees er op tijd bij!
📌Stadsetalage (Grote Kerkhof 1, Deventer)
📅 Woensdag 12 juni 2024
⏰19:30-21:30
💰 Gratis!

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE