fbpx

Heggen planten in Olst

Datum

zaterdag 17 feb
Verlopen!

Tijd

09:00 - 13:00

Heggen planten in Olst

Hoop Heggen

Organisator

Hoop Heggen
Email
info@hoopheggen.nl
Website
https://hoopheggen.nl/

Meer info

Aanmelden

We planten heggen omdat de aanplant van een heg direct een boost aan biodiversiteit oplevert. Op, rond, onder en tussen de heg leven binnen de kortste keren prachtige dingen: kruiden, mossen, paddenstoelen, insecten, vogels en andere dieren. Na één jaar zitten er 5 soorten op en rond de hegplant (de bodemsoorten niet eens meegerekend!). En we planten per plantplek minimaal 1000 planten! Door deze grote variatie aan planten en dieren is de bijdrage aan de biodiversiteit van een heg super hoog! Een heg vormt een snelweg voor dieren en planten in het landschap, want het verbindt. Heggen planten is de ideale manier om snel (tijdens onze generatie) het tij van een kwakkelende biodiversiteit te keren! Alleen samen lukt het!

Plant je mee?

Je wilt wat doen in plaats van te wachten aan zijlijn op een oplossing voor biodiversiteitsverlies of klimaatverandering. Dat kan! Bijvoorbeeld door gewoon een zaterdagochtend mee te planten. Gedachten op oneindig en praktisch bezig zijn. De wereld verbeteren met heggen is leuk, geeft betekenis aan je dag en bevordert de biodiversiteit. En je treft altijd weer mooie mensen!

Een voederheg voor superboeren

Je hebt boeren èn je hebt superboeren. We helpen Mark en Marjolein bij de aanleg van een voederheg. Totaal op maat gemaakt voor hun vee. Ze herstellen hiermee ook het kleinschalige landschap rond de IJssel en de landgoederenzoom tussen Deventer en Olst. Mark en Marjolein hebben de laatste jaren al vaker met ons geplant en dragen hun steentje meer dan bij aan biodiversiteitsherstel. Help je ze mee?

Hoe ziet zo’n plantdag eruit?

Jij krijgt:

 • Een dagdeel in de buitenlucht
 • Een goede lunch, koffie/thee/limo/warme chocolademelk;
 • Degelijk materieel te leen, zoals een schop;
 • Eer van je werk (heggen planten is heel makkelijk en je hebt direct resultaat);
 • Een goed gevoel dat je hebt bijgedragen aan het herstel van de biodiversiteit;
 • Een mooie relatie met de plek waar je geplant hebt;
 • Oneindige dankbaarheid van alles wat zoemt, tjielpt of anderszins aanwezig is op of onder de heg.

Wij vragen;

 • Een aanmelding via de mail info@hoopheggen.nl of via het aanmeldformulier
 • Een positieve en open houding;
 • Wanneer je je aanmeldt, rekenen we op jouw komst. Dus afmelden bij verhindering en het sturen van een vervanger is LIEF;
 • Ons te ‘liken’ op social media (Insta, FB en LinkedIn) indien mogelijk.

 

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE