fbpx
gezonde groente
Herenboeren Groote Modderkolk

Organisator

Herenboeren Groote Modderkolk
Email
grootemodderkolk@herenboeren.nl
Website
https://grootemodderkolk.herenboeren.nl/
Inschrijven
Categorie

Meer info

Inschrijven

Datum

zaterdag 21 nov
Verlopen!

Tijd

09:30 - 11:00

Kosten

gratis

Herenboeren, samen duurzaam voedsel produceren

Herenboerderij de Groote Modderkolk

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.

Als Herenboer pak je eigenlijk een stukje regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten; behalve lekker en gezond is dat ook leuk en leerzaam. Want van iets meer kennis van je dagelijkse eten, word je niet slechter toch?

Herenboeren zijn ondernemend, want gedeeld eigenaar van hun eigen boerderij. Als huishouden investeer je eenmalig in je lidmaatschap. Verder delen de Herenboeren alle kosten die nodig zijn om hun bedrijf te laten draaien. Hoeveel precies, daarover besluiten ze samen, maar een tientje per persoon per week is een aardig richtbedrag.

Sinds eind mei 2019 is op het open Erf van Natuurmonumenten in Loenen de coöperatie Herenboerderij Groote Modderkolk in bedrijf. Met Inmiddels 145 huishoudens uit de regio is een vliegende start gemaakt. Een Herenboerderij is een duurzaam, kleinschalig, onafhankelijk van de markt opererend coöperatief gemengd bedrijf. De Herenboerderij wordt gerund door een boerin in loondienst. De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de kosten. Daarvoor krijgen ze groenten, fruit, aardappelen en eieren, vlees en vleeswaren van de boerderij. De coöperatie wil in 2020 uitgroeien tot maximaal 200 huishoudens die kunnen meedoen.

Wil je kennis maken met de boerderij en het herenboerenconcept? Kom dan langs. Je krijgt informatie over herenboerenconcept en een rondleiding over de boerderij


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE