fbpx
ijsselbiennale-2021
IJsselbiënnale

Organisator

IJsselbiënnale
Website
https://ijsselbiennale.nl/

Andere organisatoren

CleanTech regio
CleanTech regio
Website
https://www.cleantechregio.nl
Meer info

Datum

zaterdag 18 sep

Kosten

Gratis

IJsselbiënnale 2021 focust op duurzaamheid

 Over zo’n anderhalve maand start de IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel. Het thema van deze tweede editie is de impact van klimaatverandering op het landschap. De IJsselbiënnale laat, samen met Cleantech Regio, de bezoeker zien wat er in de IJsselvallei al gebeurt op het gebied van kringloopsamenleving.

De eerste editie van de IJsselbiënnale was in 2017 een groot succes en trok circa 65.000 bezoekers uit het hele land. De IJsselbiënnale brengt een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland. Met kunst als aanjager wordt het verhaal van de rivier verteld, samen met de regio. Tijdens de komende editie worden daar diverse circulaire initiatieven in de regio aan toegevoegd. 
De tweede editie stond oorspronkelijk gepland voor 2020, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot dit jaar. Van 18 juni tot en met 19 september zijn maar liefst 26 kunstwerken langs de IJssel te zien.

26 kringloopinitiatieven

Bij alle 26 kunstwerk komt een QR-ode met daarin vier buttons met informatie over: het kunstwerk, het landschap, een educatieve opdracht én een kringloopinitiatief. In de reisgids van de IJsselbiënnale staat een korte beschrijving van de 26 kringloopinitiatieven, met een QR-code voor meer informatie. Daarnaast presenteren deze initiatieven zich ook live in een fysieke presentatieruimte.

Product wordt grondstof

De term circulaire economie wordt steeds vaker gebruikt. Vrij vertaald betekent dit kringloopsamenleving. Het idee erachter is simpel: grondstoffen worden product en producten worden weer grondstof. In onze samenleving kennen we natuurlijk al de kringloopwinkel of papier recyclen. De gedachte achter de kringloopsamenleving is dat we álles in een kringloop organiseren om zo te stoppen met het uitputten van de aarde.

Circulariteit

Cleantech Regio ondersteunt het team van de IJsselbiënnale bij het opzetten van een ‘circulaire route’ voor de IJsselbiënnale 2021. Een route waarbij 26 van die mooie projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulariteit zichtbaar en tastbaar worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.ijsselbiënnale.nl.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE