fbpx
ijsselbiennale-2021

IJsselcongres

Aanleiding

We voelen allemaal dat er iets gaande is, de wereld is aan het veranderen… hoge temperaturen in Canada en Zuid-Europa, een alarmerend IPCC rapport, Green Deal, grote droogte én extreem zomer-hoogwater in de IJsselvallei. Zomaar een kleine greep uit recente nieuwsberichten. Klimaatverandering is gaande en oplossingen en maatregelen leiden tot druk op het landschap. Hoe gaan wij hier in de IJsselvallei mee om? Hoe zien wij onze toekomst hoe gaan we daar vorm aan geven?

Uitnodiging

Op 16 september aanstaande brengen wij beleidsmakers, ruimtelijk professionals, bewoners, jongeren en kunstenaars uit de IJsselvallei samen. Op deze dag willen we samen met dromers, doeners, wetenschappers en uitdagers het inzicht vergroten van de mogelijkheden om samen richting te geven aan de toekomst van onze leefomgeving. Door bewust te zijn van de verschillende transities die gaande zijn – en de onderlinge verbanden daartussen – kunnen we onze aandacht richten op wat we het meest waardevol vinden. 

4 Elementen – vele uitdagingen…

De IJsselbiënnale nodigt uit om samen naar de vele toekomstige uitdagingen te kijken. We nemen daarbij de vier elementen van Plato als leidraad: aarde, water, vuur en lucht. We lopen tegen de grenzen aan van de mate waarin deze elementen ons in ons leven en welvaart kunnen voorzien. Hoe gaan we daarmee om?

Inspiratie voor deze aanpak hebben we gevonden in onder meer het boek ‘De Tovenaar en de Profeet’ van Charles Mann. Hierin wordt omschreven hoe er een groot verschil bestaat tussen mensen enerzijds die ervan overtuigd zijn dat we in staat zijn om met technologie deze grenzen te verleggen en op te rekken. Anderzijds zijn er mensen die geloven dat we onze behoeftes moeten aanpassen zodat ze binnen deze grenzen passen.

Het streven van de bijeenkomst op 16 september is niet de tegenstelling tussen deze opvattingen uit te lichten, maar om te kijken of we deze tegenstelling achter ons kunnen laten en samen – als IJsselvallei – kunnen dromen naar een nieuwe toekomst.

Kortom: Hoe kunnen we een goed voorouder zijn voor de aarde en zorgen dat de kinderen van onze kinderen een toekomst hebben. En ons zullen zien als belangrijke veranderaars op een cruciaal moment?


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

donderdag 16 sep
Verlopen!

Tijd

12:00 - 18:00

Kosten

€15,00

Meer info

Tickets

Locatie

Centrale Harculo
IJsselcentrale
IJsselbiënnale

Organisator

IJsselbiënnale
Website
https://ijsselbiennale.nl/
Tickets

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE