fbpx

Lezing: Van boerenerf naar orchideeënweelde

Datum

woensdag 29 nov
Verlopen!

Tijd

19:30

Lezing: Van boerenerf naar orchideeënweelde

IVN Natuur Educatie

Organisator

IVN Natuur Educatie
Website
https://www.ivn.nl/

Meer info

Meer Lezen

Kosten

€2,50

In de drukte van het moderne leven zijn er van die inspirerende verhalen die ons herinneren aan de kracht van toewijding aan de natuur.
Claus van den Brink, een gewaardeerd lid van vereniging IVN Olst-Wijhe, heeft gedurende drie decennia een prachtige transformatie ondergaan. Wat ooit een verwaarloosd boerenerf was in Olst, is nu een weelderig paradijs voor planten, vogels en insecten, en bovenal een thuis voor meer dan 10.000 orchideeën.

Op 29 november 2023 om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur in het Langhuus Langstraat 29 in Wijhe, nodigen we je uit om de fascinerende reis van Claus van den Brink te ontdekken.
Als waterdeskundige nam hij 30 jaar geleden de uitdaging aan om het circa 1 hectare grote terrein nieuw leven in te blazen. Wat begon als een verlaten stuk land, groeide onder zijn bezielde leiding uit tot een bloeiend lustoord voor de natuur.

Claus heeft zijn expertise als waterdeskundige benut om zowel droge als natte gebieden te creëren, waardoor een divers ecosysteem ontstond dat nu een thuis biedt aan inheemse en zeldzame bomen en planten. De kers op de taart: meer dan 10.000 orchideeën die het landschap sieren en een kleurenpalet creëren dat de verbeelding te boven gaat.

In zijn boeiende lezing deelt hij het verhaal van zijn tocht door de seizoenen, de uitdagingen die hij tegenkwam en de triomfen die hij behaalde. Stap voor stap neemt hij je mee door zijn groene meesterwerk, zijn ervaringen zullen niet alleen degenen die al groene vingers hebben inspireren, maar ook degenen die net beginnen met het verkennen van de wonderen van de natuur.

De lezing belooft een meeslepende reis te worden, doordrenkt met passie voor de natuur en de voldoening van het omtoveren van een ogenschijnlijk verwaarloosd stuk land tot een oase van leven en kleur. Het is een viering van 30 jaar toewijding, waarin Claus jou zal inspireren om een verschil te maken in je eigen stukje groen.

Mis deze buitengewone avond niet, waar we samen Claus zijn groene meesterwerk verkennen. Of je nu een doorgewinterde natuurliefhebber bent, een aspirant-tuinier of gewoon op zoek bent naar inspiratie, deze lezing zal je hart verwarmen en je zintuigen prikkelen. Tot ziens op 29 november voor een avond vol groene verwondering!

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE