fbpx

IVN Vleermuisexcursie

Datum

vrijdag 17 mei
Verlopen!

Tijd

21:00 - 23:00

IVN Vleermuisexcursie

IVN Natuur Educatie

Organisator

IVN Natuur Educatie
Website
https://www.ivn.nl/

Meer info

Meer informatie
Categorie

Vleermuizen zijn mysterieuze wezens, met een levensstijl die voor de meeste mensen buiten bereik ligt. Ze zijn in staat om te vliegen met hun handen, navigeren met behulp van echolocatie en rusten uit terwijl ze aan hun benen hangen. Hun nachtelijke verschijning en geruisloze vlucht voegen een extra dimensie van mysterie toe aan hun intrigerende bestaan.

Op vrijdagavond, de 17e mei, wordt je uitgenodigd voor een buitengewone ervaring op de Gorsselse Heide: een vleermuizenexcursie. Deze avontuurlijke tocht wordt geleid door twee ervaren gidsen van IVN Eerbeek, Herman Heskamp en Chris Holtslag. Samen zullen ze je meenemen op een ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van vleermuizen.

De excursie begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. We verzamelen op de hoek van de Reeverdijk en Elzerdijk in Eefde. Het belooft een avond vol mysterie en verwondering te worden, waarbij we de geheimen van deze bijzondere dieren zullen ontrafelen.

Voor deze unieke ervaring is aanmelding verplicht, aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 24 personen. Je kunt je aanmelden bij Lambert Kouwenberg via [email protected] of telefonisch via 0575 540978.
Houd er rekening mee dat de excursie bij regen of harde wind mogelijk wordt geannuleerd.

Hoewel vleermuizen goed kunnen zien, vertrouwen ze voornamelijk op echolocatie om zich te oriënteren en voedsel te vinden. Tijdens de excursie zullen we je laten kennismaken met deze fascinerende jachttechniek en proberen om de verschillende soorten vleermuizen te identificeren aan de hand van hun karakteristieke roepgeluiden.

Daarnaast zullen de deskundige gidsen je alles vertellen over de leefwijze en leefomgeving van vleermuizen. Je leert hoe ze wonen, jagen en overleven gedurende alle seizoenen van het jaar. Het belooft een leerzame en boeiende avond te worden, vol nieuwe ontdekkingen en inzichten in de wereld van deze bijzondere dieren.

Mis deze kans niet om de Gorsselse Heide te verkennen en meer te weten te komen over de fascinerende wereld van vleermuizen. Meld je vandaag nog aan en bereid je voor op een avond vol avontuur en verwondering!

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE