fbpx
Jan Terlouw innovatieprijs

Uitreiking en inschrijven Jan Terlouw innovatieprijs 2021

Ben jij of ken jij die ondernemer met de innovatie, die de energietransitie een zet kan geven? Of die bijdraagt aan een sluitende circulaire economie? Schrijf je dan hier in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs. Dit kan tot 15 juli 2021!

Deze innovatieprijs is voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

Jan Terlouw

Jan Terlouw (89) is voormalig kamerlid voor D66 en minister van economische zaken. Ook schreef hij tientallen boeken waaronder de verfilmde kinderboeken Oorlogswinter en Koning van Katoren. Daarnaast gaf hij, ter ere van zijn 85e verjaardag, op 1 december 2016 een iconische speech in De Wereld Draait Door over de noodzaak van een duurzamere wereld waarin hij het ‘touwtje uit de deur’ aanhaalde als metafoor voor onderling vertrouwen. Terlouw woont in de Cleantech Regio.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen, een hoofdprijs en een ambitieprijs. De criteria bepalen voor welke prijs jouw innovatie in aanmerking komt.

  • De hoofdprijs, 10.000 euro prijzengeld, een jaar Kiemt participantschap en ruime media-aandacht.
  • De ambitieprijs, 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

Voorwaarden hoofdprijs

Om voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • de innovaties moeten tussen 2019 en 2021 op de markt zijn geïntroduceerd
  • het gaat om een innovatie gericht op energietransitie en circulaire economie
  • de onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden
  • de innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs

Voorwaarden ambitieprijs

Innovaties die in aanmerking willen komen voor de ambitieprijs, die bedoeld is als aanmoediging, moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • de onderneming is een startup of kleine MKB met maximaal 10 werknemers
  • het gaat om een innovatie gericht op energietransitie en circulaire economie
  • de onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden
  • de innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling

De beoordeling voor nominatie

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties.

Aanmelden

Op vrijdag 8 oktober zal de prijs officieel uitgereikt worden op het innovatieve congrestival The Future of Us! Inschrijven voor de Jan Terlouw Innovatieprijs kan hier.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

vrijdag 08 okt
Verlopen!

Meer info

Meer info

Locatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer
Kiemt

Organisator

Kiemt
Telefoon
026 446 14 69
Email
info@kiemt.nl
Website
http://www.kiemt.nl

Andere organisatoren

CleanTech regio
CleanTech regio
Website
https://www.cleantechregio.nl
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE