fbpx

KlimaatAlarm Deventer in het teken van de landbouw

Datum

zondag 28 nov
Verlopen!

Tijd

13:00 - 13:30

KlimaatAlarm Deventer in het teken van de landbouw

Klimaatalarm Deventer

Organisator

Klimaatalarm Deventer
Website
https://www.facebook.com/KlimaatalarmDeventer/

Meer info

Meer info

Locatie

Brink Deventer

Op 28 november organiseert KlimaatAlarm Deventer opnieuw een KlimaatAlarm, deze keer voor de Waag op de Brink in Deventer, van 13.00 – 13.30 uur. Jong en oud zullen laten horen dat een beter en sneller klimaatbeleid nodig is en welke rol de landbouw en boeren kunnen vervullen bij het tegengaan van de opwarming van de aarde.

De industriële landbouw, het landgebruik en het voedselsysteem dat daarbij hoort, is wereldwijd verantwoordelijk voor 24% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Dat is bijna net zoveel als de uistoot van alle fossiele energiecentrales op aarde (25%). En door het hoge gebruik van kunstmest en pesticide is meer dan 75 procent van het landoppervlakte op onze aarde aanzienlijk verslechterd. Met als gevolg grote voedselonzekerheid in de nabije toekomst, ook voor Nederland. De industriële landbouw heeft hierin een grote rol, maar boeren kunnen ook een grote rol hebben in het tegengaan van deze negatieve gevolgen. Met kringlooplandbouw en ecologische landbouw kan er genoeg voedsel geproduceerd worden én kan de opwarming van de aarde worden tegengegaan.

Klimaatalarm en biologische landbouw

Tijdens het KlimaatAlarm op 28 november zal een biologische boerin komen vertellen hoe de biologische landbouw een bijdrage kan leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Het goede nieuws is namelijk dat er voldoende voedsel geproduceerd kan worden voor de hele wereld met biologische landbouw, terwijl er met deze vorm van landbouw goed voor de bodem gezorgd wordt en de biodiversiteit zal groeien.

Er zal ook weer plek zijn voor jong en oud om hun zorgen en oplossingen te vertellen, er zal muziek zijn en er zal alarm geslagen worden voor het klimaat.

Voor vragen, of aanmelden van organisaties die hun naam willen verbinden met het KlimaatAlarm Deventer: klimaatalarmdeventer@protonmail.com

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE