fbpx

Lezing: Bijzondere en schaduw minnende planten

Datum

donderdag 15 feb
Verlopen!

Tijd

20:00

Lezing: Bijzondere en schaduw minnende planten

Groei & Bloei Deventer

Organisator

Groei & Bloei Deventer
Website
https://deventer.groei.nl/

Meer info

Meer informatie

Kosten

€5,00

Locatie

Hof van Salland
Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen
Categorie

Pieter Nijhof, een gepassioneerde kweker uit Wapenveld, staat klaar om tuinliefhebbers te betoveren met zijn lezing “Bijzondere en schaduw minnende planten”. In zijn kwekerij heeft hij zich toegelegd op het kweken van een breed scala aan bijzondere schaduwplanten. Wat deze lezing zo boeiend maakt, is zijn overtuiging dat schaduw in de tuin niet als een belemmering hoeft te worden gezien, maar juist als een kans om iets unieks te creëren.

Tuinen worden vaak geassocieerd met zonovergoten plekken, maar Pieter laat zien dat schaduwrijke hoekjes net zozeer kunnen bijdragen aan de charme en diversiteit van een tuin. Schaduw biedt namelijk de perfecte omstandigheden voor een verscheidenheid aan planten die graag in beschutte omgevingen leven. Deze lezing is dan ook niet alleen een bron van informatie voor tuiniers met schaduwrijke percelen, maar ook een ontdekkingsreis voor iedereen die geïnteresseerd is in het uitbreiden van hun plantenkennis.

Pieter, met een ruime ervaring in zijn kwekerij, deelt zijn expertise. De lezing is niet alleen een bron van kennis over planten, maar ook een uitnodiging om een nieuwe waardering te ontwikkelen voor de magie van schaduw in de tuin.

Tuinieren is meer dan alleen het plaatsen van bloemen en planten; het is een kunst die vraagt om inzicht en creativiteit. Pieter deelt zijn inzichten in het ontwerpen van boeiende schaduwtuinen, waarbij hij de interactie tussen verschillende plantensoorten en de specifieke eisen van schaduwrijke omgevingen belicht. Hij onthult slimme tips en trucs om een schaduwtuin tot bloei te brengen, waarbij hij gebruikmaakt van de unieke eigenschappen van de planten die hij kweekt.

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen of een beginner die geïnteresseerd is in het verkennen van de wereld van tuinieren, deze lezing biedt voor elk wat wils. Het feit dat geen voorafgaande aanmelding nodig is, maakt het laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die op het laatste moment besluit om deel te nemen.

Kortom, Pieter Nijhof’s lezing “Bijzondere en schaduw minnende planten” is een kans om geïnspireerd te raken door de diversiteit van schaduwminnende flora en de geheimen te ontdekken van het creëren van een boeiende schaduwtuin. Maak je klaar om te worden betoverd door de schoonheid en mogelijkheden die schaduwrijke plekken in de tuin te bieden hebben.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE