waterstof
Cleantech Center

Organisator

Cleantech Center
Telefoon
06 - 137 13 175
Email
nfo@cleantechcenter.nl
Website
https://www.cleantechcenter.nl/
Inschrijven

Locatie

Cleantech Center
Noorderhavenstraat 49, 7202 DD Zutphen
Categorie

Meer info

Inschrijven

Datum

mrt 25 2020

Tijd

07:30 - 09:00

Innovatieontbijt ondernemers: Lokale opwekking waterstof voor warmteproductie

Is het zinvol om lokaal waterstof op te wekken om als brandstof ingezet te worden voor een cv-ketel? Het bedrijf Tieluk uit Leeuwarden heeft een opwekker ontwikkeld waarvan het geproduceerde waterstof relatief eenvoudig in een aardgasverbrandingstoestel bijgemengd kan worden. Op dit moment kan dit probleemloos tot een bijmenging van 30%, waardoor dus ook 30% aardgasverbruik wordt gereduceerd en er dus ook 30% minder CO2-uitstoot plaatsvindt. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat voor deze lokale waterstofproductie 100% duurzame elektra wordt ingezet. André Roetert Steenbruggen (technisch directeur bij Van Dalen Installatietechniek B.V. uit Twello) vertelt alles over deze installatie en de kansen van waterstof.

Aansluitend spreekt Paul Bombeld. Hij is een van de initiatiefnemers van GldH2 en hoofdredacteur van Waterstof Magazine, een van de grootste digitale platformen over actuele ontwikkelingen in de internationale waterstof-economie. Eind januari werd bekend dat Zutphen Energie en Waterstof Magazine samen de coöperatie GldH2 hebben opgericht. Het doel van deze energie-coöperatie is het produceren van CO2-vrije waterstof en de ontwikkeling van toepassingsmogelijkheden. Allereerst zal daarvoor een waterstoffabriek worden opgericht op het industrieterrein de Mars in Zutphen met een productiecapaciteit van 160-duizend kilogram groene waterstof per jaar.

 


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.