fbpx

Moestuincursus 2020 voor mensen met een eigen tuin

Datum

zaterdag 14 mrt
Verlopen!

Tijd

Meerdere zaterdagen in maart en april
09:30 - 11:45

Moestuincursus 2020 voor mensen met een eigen tuin

Groei & Bloei Deventer

Organisator

Groei & Bloei Deventer
Website
https://deventer.groei.nl/

Andere organisatoren

Meer info

Meer info

Kosten

all-in € 50 voor leden en € 60 voor niet-leden

Locatie

Ulebelt
Duikerstraat 15, 7425 AT Deventer
Website
https://www.ulebelt.nl/

Dit jaar is er voor mensen met een eigen (moes-)tuin de mogelijkheid om deel te nemen aan de theoriecursus “moestuinieren” van Groei & Bloei bij de Ulebelt (Maatmansweg) in Deventer.

Theoriecursus

Het omgaan met je eigen moestuin thuis staat centraal. Groei & Bloei organiseert gedurende vier zaterdagochtenden in maart/april/mei van 9.30 – 12.30 uur  een theoriecursus met acht presentaties bij milieueducatiecentrum de Ulebelt. De thema’s zijn moestuinontwerp, bodemverzorging, bemesting, composteren, zaaiplan en zaaien, kruiden, vruchtwisseling, klein fruit en ziekten en plagen. We doen dit deels met externe sprekers, deels met eigen mensen. De sfeer is informeel en we schenken goede koffie en thee. We gaan in op algemene en specifieke vragen over de eigen tuin. Er is ruimte voor discussie en uitwisseling van informatie en tips. De theoretische informatie wordt per mail verstrekt. We gaan uit van biologisch tuinieren (geen gif, geen kunstmest, wisselteelt).

De kosten van de theoretische cursus zijn all-in € 50 voor leden en € 60 voor niet-leden. Tot 1 maart 2020 hebben leden voorrang. De cursus is een mooie kans om de manier waarop je zelf tuiniert te vergelijken met wat anderen doen en om extra inspiratie op te doen. Het aantal plaatsen is beperkt vanwege de zaalruimte. Reageer dus op tijd.

Bij de evaluatie van de cursus 2019 waren de deelnemers zeer tevreden over de cursus (waarderingscijfer 8,3). Wie interesse heeft voor de theoriecursus, kan zich per mail bij mij aanmelden (jan.weggemans@home.nl) als geïnteresseerde en ontvangt dan een inschrijfformulier.  Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Na ontvangst van het deelnameformulier en de betaling doe je mee. Als er vragen zijn, hoor ik dat graag.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE