fbpx
land van niets
Natuur en Milieu Overijssel

Organisator

Natuur en Milieu Overijssel
Telefoon
038 4250960
Email
info@natuurenmilieuoverijssel.nl
Website
https://www.natuurenmilieuoverijssel.nl/
Meer info
Categorie

Meer info

Meer info

Datum

zaterdag 19 jun
Verlopen!

Natuurinitiatieven van vrijwilligers in het zonnetje – fietsroute

Op verschillende plaatsen in Overijssel zijn vrijwilligers bezig met het maken van plannen en beheren van een stuk natuur. Harde werkers die zo nu en dan wat aandacht verdienen. Dus willen we iets organiseren om deze initiatieven aan de rest van Overijssel te laten zien. Hoe doen we dat? We organiseren een open dag langs een aantal mooie natuurinitiatieven zodat bewoners hiermee kennis kunnen maken. Dat doen we op zaterdag 19 juni met een leuke fietsroute.

In eerste instantie planden we deze fietsdag op 22 mei. Helaas is het aantal coronabesmettingen op dit moment toch hoger dan we eerder hadden gehoopt. Daarom hebben we besloten deze open dag later te houden, en wel op zaterdag 19 juni.

Alvast een voorproefje: het Landje van Niets in Deventer…

Een natuurparel voor vogels, vlinders, libellen en amfibieën. Dat is wat de buurtbewoners van de wijk De Vijfhoek realiseren. Een groepje schapen zorgen voor lichte begrazing, in een bijenkast maken mensvriendelijke bijen honing uit de nectar van alle bloemen in de buurt. Laten we eens kijken hoe alles dit voorjaar weer tot bloei komt.

… en het prachtige Varsenerveld bij Ommen

Een klein stukje natte heide vormt een restant van wat eens een onmetelijk veengebied was. In 1998 besloot Henk Ruiter dat dit natuurgebied behouden moest blijven en te voorkomen dat het dicht zou groeien tot bos. Inmiddels beheert hij samen met een betrokken vrijwilligersgroep al ruim 20 jaar dit prachtige Varsenerveld. Daardoor is de oorspronkelijke kenmerkende soortenrijkdom bijna volledig teruggekeerd. Een plek om te koesteren én te bewonderen.

19 juni fietsen langs mooie natuurinitiatieven: Zet het vast in je agenda!

Ken jij een mooi natuurinitiatief dat niet op deze dag mag ontbreken? Dat kan zowel in de uitvoering als in het beheer zijn. Neem dan contact op met Wendy. En beheer je geen natuurinitiatief, maar ben je wel nieuwsgierig? Zet dan de Overijsselse fietsdag vast in je agenda.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE