fbpx
tegelwippen

NK tegelwippen – gratis inleveren tegels

HET NK TEGELWIPPEN IS TERUG!

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Natuurlijk heeft Rotterdam gewonnen. En dit jaar weer, toch?! Doe mee. Dit jaar wordt het grootser, heel Holland wipt! Zorg vast dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

WAAROM TEGELWIPPEN

Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! De ambitie is om bewoners en gemeenten zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater. Hiervoor heeft een grote groep organisaties de handen ineen geslagen om samen aan de slag te gaan, waaronder: Amsterdam Rainproof, Rotterdams WeerWoord, Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN Natuureducatie, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO, Ons Water, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer over de organisatie.

*Mits alle richtlijnen rondom covid-19 het toelaten

Gratis tegels inleveren

Als je je tegels hebt aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl krijg je daarvan een bevestiging. Bewaar die goed. Daarmee kun je – als je je tegels niet meer kunt gebruiken – op 4 vrijdagen van 10.00 tot 18.00 uur maximaal 100 tegels gratis inleveren bij het Groenbedrijf (HGB). De inleverdagen en plekken zijn:

  • Vrijdag 25 juni: Overstichtlaan 1 (wijkpost HGB);
  • Vrijdag 27 aug: Koekendijk 9 in Bathmen (wijkpost HGB, bij brandweerkazerne);
  • Vrijdag 24 september: Westfalenstraat 5a (werf HGB);
  • Vrijdag 22 oktober: Sworminksweg 8 in Colmschate (wijkpost HGB)

Datum

vrijdag 24 sep
Verlopen!

Meer info

Meedoen
Categorie
Meedoen

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE