fbpx
afvalcontainers

Van afval naar grondstof – wat hoort waar?

“Van afval naar grondstof” is een landelijke campagneslogan, waarin we streven naar een circulaire economie. Ook het Duurzaamheidscentrum en de Ulebelt zetten zich hiervoor in, want ook ons afval is grondstof voor nieuwe producten. Zo worden cd’s plastic kaarsenhouders, rijden vrachtauto’s op frituurvet en worden van het goud uit mobiele telefoons de medailles voor de Olympische spelen gemaakt.

Op het terrein van de Ulebelt vind je een grondstoffenstraatje voor elektrische apparaten en frituurvet en op de parkeerplaats komt naast de luiercontainer ook een papier- en textielcontainer.

In de video van 7 minuten leggen we uit hoe de circulaire economie werkt en geeft inzicht in wat je kunt doen, waarom het soms zo lastig is en wat we verwachten van producenten.

afvalposter Ulebelt

We hebben ook een handige poster die je thuis kunt ophangen, bijvoorbeeld in je keuken. Hierin staat precies welk afval waar hoort. Download de poster hier of kom hem ophalen in het Duurzaamheidscentrum.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

woensdag 29 sep
Verlopen!

Meer info

Meer info

Locatie

Ulebelt
Duikerstraat 15, 7425 AT Deventer
Website
https://www.ulebelt.nl/
Categorie
Ulebelt

Organisator

Ulebelt
Telefoon
(0570) 65 34 37
Email
info@ulebelt.nl
Website
https://www.ulebelt.nl/

Andere organisatoren

Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
info@dcdeventer.nl
Website
https://www.dcdeventer.nl
Meer info

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE