fbpx

Op boomknoppen excursie met IVN Apeldoorn

Datum

zondag 18 feb
Verlopen!

Tijd

13:00 - 14:00

Op boomknoppen excursie met IVN Apeldoorn

IVN Natuur Educatie

Organisator

IVN Natuur Educatie
Website
https://www.ivn.nl/

Meer info

Aanmelden

Kosten

€2,00
Categorie

De winterse kou heeft zijn grip op het landschap, maar temidden van de ijzige stilte kondigen de knoppen aan de bomen de belofte van nieuw leven aan. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) Apeldoorn nodigt natuurliefhebbers uit voor een betoverende ontdekkingstocht tijdens de excursie “Ga je mee naar de knoppen?”

In de rust van de wintermaanden verschijnen er subtiele tekenen van hernieuwing aan de takken van bomen. De knoppen, ogenschijnlijk slapend, huizen het potentieel voor de prachtige bloemen en bladeren die de lente met zich meebrengt. Het IVN Apeldoorn, toegewijd aan natuureducatie, organiseert deze publieksexcursie om de geheimen van boomknoppen te onthullen onder de deskundige leiding van een IVN-gids.

De excursie staat gepland voor zondag 18 februari 2024, om 13.00 uur. De verzamelplaats is voor de ingang van de heemtuin in De Maten, Apeldoorn. De duur van de excursie is ongeveer 1 uur. Om de ervaring persoonlijk en interactief te houden, is het aantal deelnemers beperkt tot 25 personen. Het is raadzaam om je tijdig aan te melden om verzekerd te zijn van een plek.

Gidsen van het IVN Apeldoorn delen tijdens deze excursie hun diepgaande kennis over de diverse boomknoppen en onthullen hoe deze schijnbaar eenvoudige structuren een ingewikkeld verhaal vertellen over de levenscyclus van de bomen. Winterse landschappen worden vaak over het hoofd gezien, maar deze excursie belicht de verrassende schoonheid en vitaliteit die zelfs in de koudste maanden te vinden is.

Het IVN Apeldoorn, als voorstander van natuureducatie, stimuleert niet alleen het begrip van de natuurlijke wereld, maar benadrukt ook het belang van behoud en respect voor onze omgeving. Deelnemers zullen niet alleen genieten van de visuele pracht van de knoppen maar krijgen ook inzicht in het ecologische belang van deze winterse manifestaties.

De excursie is niet alleen een gelegenheid om de natuur te bewonderen maar biedt ook een welkome ontsnapping aan de alledaagse drukte. IVN Apeldoorn ziet natuur niet alleen als een leerobject, maar als een bron van rust en verwondering.

Voor degenen die verlangen naar een dieper begrip van de natuurlijke wereld en willen genieten van de schoonheid die zelfs in de winter schuilt, is de excursie “Ga je mee naar de knoppen?” een uitnodiging om de betovering van het seizoen te ervaren. In het gezelschap van gelijkgestemde natuurliefhebbers, onder leiding van ervaren gidsen, belooft deze excursie een ontdekkingsreis te zijn die zowel informatief als inspirerend is.

Kortom, de knoppen aan de bomen dragen niet alleen de belofte van nieuw leven, maar ook van een betoverende reis door de winterse natuur. Meld je aan, laat je leiden door de expertise van IVN-gidsen en ontdek de verstilde pracht die wacht om ontdekt te worden tijdens deze onvergetelijke excursie.

Praktische informatie

Datum: Zondag 18 februari 2024 van 13:00-14:00
Locatie: Heemtuin de Maten, Ferguutgaarde 13, Apeldoorn
Kosten: €2,00 per persoon
Aanmelden: Verplicht

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE