reshoring

Datum

woensdag 24 jun
Expired!

Tijd

15:30 - 16:30

Kosten

gratis

Webinair: reshoring, terughalen van productie uit landen als China

Het terughalen van productie uit landen als China (reshoring) speelde voor de Coronacrisis al, maar beperkt. De Coronacrisis heeft laten zien hoe afhankelijk productiebedrijven zijn geworden van de werkplaats van de wereld: China. Daarnaast werd nog eens pijnlijk duidelijk hoe internationaal de supply chains van producten zijn. Producten konden niet gemaakt worden doordat China niet leverde of de grenzen dicht waren. Ben jij ondernemer in de maakindustrie en wil je met vakgenoten in gesprek over reshoring? Meld je dan gratis aan voor dit webinar!

Cruciale onderdelen dichtbij produceren
In menig maakbedrijf speelt thans de vraag moeten we cruciale onderdelen niet dichterbij produceren, bijvoorbeeld in Europa, zodat we veel sneller kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Dichterbij produceren betekent ook robotiseren en automatiseren, omdat het anders niet betaalbaar is. Maar hoe ziet onze keten er eigenlijk uit en wat zijn dan de cruciale componenten?

Over deze en andere vragen spreken we met elkaar tijdens het webinar. Martijn Lofvers, trendwatcher en CEO van Supply Chain Media (SCM), gaat in op de strategische keuzes waar veel maakbedrijven voor staan, daarnaast zitten Jan-Joost Bosman, algemeen directeur Auping en Jan-Willem Boezel, technisch directeur Van Raam aan tafel die hun strategieën en keuzes uiteenzetten. De innovatiemakelaars van RCT Gelderland, Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos interviewen de gasten en leiden de discussie met de zoom-deelnemers.

Dit webinar wordt georganiseerd door RCT Gelderland in samenwerking met CIRCLES, BOOST, Oost NL, Koninklijke Metaalunie, VNO-NCW Midden en Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.