fbpx

Subsidie aanvragen groene daken en gevels

Datum

maandag - vrijdag 15 - 19 apr

Subsidie aanvragen groene daken en gevels

Gemeente Deventer

Organisator

Gemeente Deventer
Telefoon
14 0570
Email
https://www.deventer.nl/

Meer info

Aanvragen

Wilt u als huurder of eigenaar van een woning een groen dak of een groene gevel aanleggen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gemeentelijke subsidie. Gaat het om een nieuw pand (gebouwd in 2020 of later)? Dan is er voor uw pand helaas geen subsidie beschikbaar.

  • Een groen dak en een groene gevel hebben vele voordelen. Het verbetert de luchtkwaliteit, dempt straatgeluid, isoleert en verkoelt, houdt regenwater vast, is onderhoudsvriendelijk en levert voedsel voor vlinders, bijen en vogels. Een groen dak gaat ook zo’n 30 jaar langer mee dan een gewoon dak en verhoogt de waarde van je huis. In de zomer wordt een groen dak niet zo heet. Zonnepanelen op een groen dak leveren daarom meer energie op.
  • Voor de subsidie moet u eerst goedkeuring krijgen op uw aanvraag voordat u de werkzaamheden gaat uitvoeren. De werkzaamheden moeten beginnen binnen 6 maanden na subsidieverlening en binnen 1 jaar voltooid zijn.
  • Wilt een groen dak of een groene gevel aanleggen op een nieuw pand (gebouwd in 2020 of later)? Dan is er voor uw pand helaas geen subsidie beschikbaar en dient u al verplichte maatregelen te treffen. Kijk op het tabblad Voorwaarden voor alle voorwaarden.
  • Gedurende de looptijd van deze subsidieregeling geldt per afzonderlijk kalenderjaar een subsidieplafond van € 100.000. We behandelen de aanvragen in volgorde van binnenkomst.

Heeft u  vragen over de aanleg van een groen dak of groene gevel, advies of hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Neem dan contact op met ons via [email protected].

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE