fbpx
peerby

Lezing: Technologie in het belang van duurzaam leven en verbinding

Toen Daan Weddepohl de website Peerby opzette, een site waarmee consumenten spullen kunnen lenen van anderen in de buurt, bleek dit ook voor meer verbinding in de buurt te zorgen. Tijdens deze lezing leer je meer over de deel- en circulaire economie en hoe technologie kan helpen om duurzamer en socialer te leven.

daan-weddepohl
Daan Weddepohl (CEO Peerby)

Technologie is overal om ons heen. Het verandert ons leven. Het verandert ons werk, de samenleving en de rol die wij als mensen innemen in dit geheel. Technologie biedt enorm veel kansen en heeft veel voordelen. Welvaart, efficiency, inzichten, welzijn, gemak, comfort en verbeteringen op ieder denkbaar vlak van onze samenleving. Technologie zorgt ook dat wij als mensen veranderen. Niet alleen omdat we steeds meer overlaten aan slimme software, maar het verandert ook hoe we met elkaar omgaan. Waarom wordt er zoveel over kunstmatige intelligentie gesproken? Wat zijn de mogelijke nadelen en risico’s? Wat is impact van kunstmatige intelligentie op de samenleving?

AI parade

In Overijssel startte op 15 september de AI Parade, een landelijke ‘parade’ van activiteiten over Kunstmatige Intelligentie. Hij toert door heel Nederland, telkens een andere provincie waarbij de activiteiten plaatsvinden in de bibliotheken.
De Bibliotheek Deventer doet daaraan mee om inwoners meer te leren over de digitaliserende wereld. Daan Weddepohl verzorgt deze interactieve lezing over ‘TECHNOLOGIE IN HET BELANG VAN EEN DUURZAMER LEVEN’ in de theaterzaal van de Bibliotheek Centrum.

Aanmelden

Deze avond wordt verzorgd met medewerking van het Duurzaamheidscentrum Deventer.

Aanmelden (gratis) is gewenst via de agenda van de bibliotheek.

Daan is o.a. de oprichter en CEO van Peerby, een platform waarop je al je spul kunt delen of kunt huren bij iemand anders.


Dit evenement wordt door een partner van ons georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Datum

woensdag 26 okt
Verlopen!

Tijd

19:30

Meer info

Aanmelden

Locatie

Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18, 7411 LC Deventer
Website
https://www.bibliotheekdeventer.nl/
Bibliotheek Deventer

Organisator

Bibliotheek Deventer
Website
https://www.bibliotheekdeventer.nl/

Andere organisatoren

Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
info@dcdeventer.nl
Website
https://www.dcdeventer.nl
Aanmelden
Open op wo. t/m za. van 11:00 - 17:00 uur

Grote Kerkhof 1
7411 KT Deventer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE