fbpx
https://theclimatemiles.nl/wp-content/uploads/Climate-Miles-credit-Chantal-Bekker-Urgenda-09-web1.jpg

The Climate Miles 2021 doet Deventer aan

Urgenda wandelt 6 oktober vanuit Groningen…om op 29 oktober in Glasgow aan te komen. Op vrijdag 15 oktober is de etappe Raalte – Deventer en de dag erna wandelen we vanuit Deventer naar Apeldoorn..

Samen zetten we stappen om onze wereld leefbaar te houden! Loop je met ons mee?  Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs alle weken! We starten en eindigen dagelijks bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken. Vanuit Groningen lopen we naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal.

De doelen en acties zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming op aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw, wat een onleefbare wereld betekent. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling houden we de catastrofes enigszins binnen de perken. We zien wereldwijd wat er nu al gebeurt, met een opwarming van ongeveer 1,2 graden.

Op woensdag 6 oktober 2021 geven we het startschot van The Climate Miles in de Eemshaven. Vanaf daar lopen we naar Groningen en vervolgen we de route via o.a. Zwolle, Deventer, Apeldoorn, en Utrecht naar Rotterdam. Op maandag 25 oktober stappen we in Rotterdam in de trein naar Edinburgh. Door het mooie Schotse landschap lopen we in 4 dagen naar Glasgow.

Programma Deventer

Vr 15 okt Raalte – Deventer
Vandaag roepen we jongeren en energiecoöperaties op om mee te lopen. Vanuit Raalte lopen we zoveel mogelijk over groene paden richting Klooster Nieuw Sion, waar een koffieschenkerij is en waar we pauze kunnen houden op een bijzondere plek. Daarna lopen we via Diepenveen naar het mooie Deventer, waar we onderweg groene daken bekijken bij bewoners in de wijk Zandweerd.

Za 16 okt Deventer – Apeldoorn
Vandaag starten we in het mooie Deventer, waar we de IJssel oversteken en al lopend over de brug kunnen genieten van het uitzicht. Vanuit daar lopen we naar Buitenpost voor de eerste stop. We nemen een noordelijk gelegen route naar Apeldoorn, richting Herenboerderij Wenumseveld, waar duurzaam voedsel wordt geproduceerd. Heel toepasselijk, want het is vandaag Wereldvoedseldag! Hier houden we pauze, vertelt Fabian ons meer over de herenboerderij en voor wie dat wil is er een korte rondleiding. Daarna vervolgen we onze route richting het centrum van Apeldoorn. Nog een laatste stuk tot het station en de etappe zit er op!

Ook vanuit het Duurzaamheidscentrum Deventer lopen we uiteraard mee.  Loop je mee? Meld je dan nu aan via theclimatemiles.nl


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, mail ons dan.

Datum

vrijdag - zaterdag 15 - 16 okt
Verlopen!

Meer info

Loop mee!
Categorie
Urgenda

Organisator

Urgenda
Website
https://www.urgenda.nl/

Andere organisatoren

Duurzaamheidscentrum Deventer
Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
info@dcdeventer.nl
Website
https://www.dcdeventer.nl
Loop mee!

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE