fbpx
stobalenbouw

Webinar strobalenbouw

Strobalenbouw en houtskeletbouw zijn bij uitstek populaire en geschikte biobased bouwmethoden voor ecodorpen. Er is al veel ervaring met deze technieken, ze zijn uitgetest en vaak geschikt om met vrijwilligers te bouwen. Van ter plekke bouwen tot prefab. Het meestal afwerken met leemstuc is leuk om te leren en te doen. Maar je kunt het ook laten doen, met meer of minder machinale methoden.

Tijdens deze webinar geeft Kristian Maters, bestuurslid van Strobouw Nederland een inspirerende inleiding en er is achteraf ruim gelegenheid voor vragen. Niet alleen behandelt Kristian de bouwmethode en materialen zelf, maar ook financieringsmogelijkheden, geschikte aannemers, overleg met gemeenten en meer praktische zaken komen aan de orde. Kristian is zelf architect en eigenaar Prefab Strobouw en heeft ruime ervaring met strobouw. Van zichzelf zegt hij: ‘Ik ben een gepassioneerde duurzame doener. Dat kan door het stroomlijnen en werken aan processen of gewoon door het in de praktijk te brengen. Omdat we met z’n allen de nieuwe wereld vorm geven en vooral omdat het leuk is.’

Twee van de projecten gebouwd met strobalen Strowijk Iewan en de Hobbitstee. nodigen we uit voor een presentatie van hun project. (De foto is van het duurzaam circulaire huis op de Hobbitstee.)

Bij aanmelding ontvang je de zoomlink voor de webinar op de dag zelf of de dag van te voren.


Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

Datum

donderdag 29 sep
Verlopen!

Kosten

€10,00

Meer info

aanmelden
Categorie
Global Ecovillage Network Nederland

Organisator

Global Ecovillage Network Nederland
Website
https://gen-nl.nl/
aanmelden

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE