fbpx

Workshop: “Eetbaar Hout: paddenstoelen uit eigen tuin”

Datum

zaterdag 09 dec
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:00

Workshop: “Eetbaar Hout: paddenstoelen uit eigen tuin”

Het natuurlijk huus

Organisator

Het natuurlijk huus
Telefoon
06 – 42871486.
Email
info@hetnatuurlijkhuus.nl
Website
https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/

Meer info

Meer Lezen

Kosten

€55,00

Locatie

‘t Natuurlijk Huus
Hogebroeksweg 25, 8102RL Raalte
Website
https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/
Categorie

Stel je voor: een eigen oogst van heerlijke paddenstoelen recht uit je tuin. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met Eetbaar Hout wordt dit mogelijk. Speciaal geënte boomstammen met shii-take of oesterzwammen maken thuis paddenstoelen kweken eenvoudig en veilig. En jij kunt dit leren tijdens de boeiende workshop bij Het Natuurlijk Huus in Raalte.

De workshop, onder leiding van de ervaren Pip Gilmore van Groene Takken, biedt niet alleen de kans om zelf boomstammen te enten, maar ook een diepere duik in de wereld van schimmels en paddenstoelen. Pip deelt haar jarenlange expertise en voorziet meerdere kleine kwekerijen in het hele land van Eetbaar Hout.

Het proces van enten wordt stap voor stap gedemonstreerd, met Pip die handige tips en trucs deelt om het thuis ook een succes te maken. Wat lijkt op een complex ambacht blijkt toegankelijk en fascinerend te zijn, met Pip als deskundige gids die de geheimen van het enten onthult.

Maar deze workshop biedt meer dan alleen praktische vaardigheden. Pip neemt de deelnemers mee in de wereld van schimmels en paddenstoelen, waarbij ze de rol van deze organismen in de natuur uitlegt. Ze delen niet alleen hun voedingswaarde, maar ook hun rol in het bevorderen van een gezond ecosysteem.

Naast de waardevolle kennis ga je naar huis met je eigen geënte boomstam, klaar om je eigen paddenstoelenoogst te starten. Als kers op de taart geniet je tijdens de workshop van een heerlijke shii-takesoep, gemaakt van de verse oogst. Een ervaring die niet alleen je tuin, maar ook je smaakpapillen zal verrijken.

De prijs van € 55,00 per persoon is niet alleen een investering in praktische vaardigheden en kennis, maar ook in een duurzamere en smaakvolle manier van leven. Wil je deelnemen aan deze boeiende workshop en je eigen paddenstoelenavontuur beginnen? Meld je dan snel aan via e-mail en ontdek de magische wereld van Eetbaar Hout.

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE