fbpx
regenton
Duurzaamheidscentrum Deventer

Organisator

Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
info@dcdeventer.nl
Website
https://www.dcdeventer.nl

Andere organisatoren

Aanmelden
Categorie

Meer info

Aanmelden

Datum

woensdag 17 feb
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:00

Kosten

Gratis

Webinar: vang je regenwater op met subsidie en korting

Lange droge, hete zomers en intense hoosbuien met straten die overstromen. We moeten ons aanpassen om dat beter op te vangen. Hoe? Dat leer je bij de gratis webinars Regenwater: goed gebruikt! Vanwege Wereldwaterdag met een speciale kortingsactie voor de deelnemers: een korting van 20% op een regenton bij Intratuin, Welkoop en Wildkamp.

Het klimaat verandert. We kennen inmiddels de lange hete droge zomers, waarin planten en zelfs bomen verdorren. Afgewisseld met hevige hoosbuien met zoveel water dat het niet op tijd afgevoerd kan worden, straten overstromen, waterschade en soms zelfs het rioolwater dat in huis zelf omhoog komt. Het is één van de gevolgen van klimaatverandering die we ook in Deventer merken. De jaarlijkse Wereldwaterdag, op maandag 22 maart, vraagt ook aandacht voor dit soort problemen.

Het is dus niet handig dat het regenwater nu in het riool verdwijnt: we zijn het kwijt terwijl onze planten en bomen daar in de droge periode om staan te springen. En aan de andere kant kan het riool de hoosbuien niet aan. Het goede nieuws: we kunnen deze gevolgen zelf verminderen. Door het regenwater niet meer op het riool te lozen, maar het in de eigen tuin te bewaren of te laten wegzakken. Resultaat: meer water voor je planten, een groenere tuin, en minder overstromingen doordat het riool niet overbelast raakt. Dat noemen we “regenwaterafkoppelen”. En de gemeente geeft je hier zelfs subsidie voor!

Mooi. Maar hoe pak je dat nou aan? Dat leer je in het gratis webinar Regenwater: goed gebruikt! van de Ulebelt, in samenwerking met het Deventer Duurzaamheidscentrum. Ook de voordelen van een groen dak komen hierbij aan de orde. De eerstvolgende is een extra webinar op Wereldwaterdag, maandag 22 maart. Er zijn de komende tijd meerdere dagen waarop deze online cursus wordt gegeven, dus geef je op! Aanmelden kan via de website van de Ulebelt of het Duurzaamheidscentrum.

Regenwater kortingsactie Deventer ondernemers

Vanwege Wereldwaterdag hebben de Ulebelt en het Duurzaamheidscentrum een speciale actie in samenwerking met Deventer ondernemers. Deelnemers aan de webinars krijgen na afloop een kortingsbon waarmee ze bij Welkoop Diepenveen, Wildkamp in Deventer en Intratuin (vestigingen Deventer. Almelo, Lochem en Apeldoorn), 20% korting krijgen op verschillende regenwaterproducten. Bijvoorbeeld een regenton en een regenton automaat. Dus meld je nu aan voor het gratis webinar Regenwater: goed gebruikt!

Drie webinars Regenwater: goedgebruikt! Klik op de link bij de datum waarvoor je wilt aanmelden:

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE