fbpx

Zaai gratis zonnebloemen in mei

Datum

maandag - dinsdag 01 - 30 mei
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Zaai gratis zonnebloemen in mei

Duurzaamheidscentrum Deventer

Organisator

Duurzaamheidscentrum Deventer
Email
[email protected]
Website
https://www.dcdeventer.nl

Locatie

Duurzaamheidscentrum Deventer
Grote Kerkhof 1, in de stadsetalage in het Deventer stadhuis
Categorie

Mei, de maand waarin je het beste zonnebloemen kunt zaaien! Daarom deelt het Duurzaamheidscentrum Deventer tienduizenden zonnebloemenzaden uit. Deze worden gezaaid bij scholen, buurtcentra en bedrijven. Ook kunt jij zelf gratis een zakje met zaden ophalen bij het Duurzaamheidscentrum. Vraag dit onderaan deze pagina of hier aan.

Zaai zonnebloemen in mei

Een klein zaadje kan uitgroeien tot een zonnebloem van enkele meters hoog. Voor jong en oud is dit een bijzonder proces om eens mee te maken. Ook bieden zonnebloemen vele soorten insecten en vogels eten in een periode dat er weinig te vinden is. Bovendien is het een prachtige bloem om te zien. Om in de zomer te genieten van de zonnebloemen kan er het best gezaaid worden in de maand mei. Kies een plekje uit met veel zon en zaai het zaadje op een duim (2,5 centimeter) diepte. Tussen de bloemen kan een afstand worden gehouden van 30 tot 40 centimeter. Bij droogte is het goed om water extra bij te geven. De natuur doet de rest!

Deel straks foto’s van jouw bloeiende zonnebloemen in Deventer

In de maanden juli tot september zijn de bloemen in bloei. Als het is gelukt om jouw zonnebloem uit te laten komen, stuur dan een selfie met je zonnebloem opsturen naar: [email protected]. Wij gaan daar een mooie collage van maken die een speciale plek krijgt in het Duurzaamheidscentrum in Deventer. Daarmee kunnen we laten zien dat Deventer zich inzet voor de biodiversiteit. Doe jij ook mee?

Dit evenement wordt door een partner van het Duurzaamheidscentrum Deventer georganiseerd. Uw duurzaam evenement in omgeving Deventer ook op deze agenda?  Of samen met ons een evenement organiseren, meld hem dan hier aan.

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE